Неделя, 29 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

ВТУ и ДА „Архиви” сключиха договор за сътрудничество

  26.09.2024 14:02
ВТУ и ДА „Архиви” сключиха договор за сътрудничество

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров и председателят на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Михаил Груев подписаха договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на учебно-практическата, научно-изследователската, издателската, популяризаторската дейност и административно-стопанската дейност.

Подписаното днес споразумение дава възможност на студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ да провеждат своите студентски практики и стажове в Държавния военноисторически архив – Велико Търново и дирекция „Регионален държавен архив“ – Велико Търново, провеждане на семинарни занятия, включване на служители от ДАА в квалификационни, езикови и други курсове, както и съвместни инициативи в областта на квалификацията и специализацията на архивисти и докторанти.

Чрез договора между двете институции ще бъдат разработвани и реализирани изследователски проекти и програми от национален и международен характер, ще бъдат публикувани на научни статии и студии в периодичните издания на двете институции, както и ще бъдат формирани съвместни екипи за издирване на документи и изготвяне на изложби по различни теми и събития.

Председателят на Студентския съвет Васил Цонков благодари на доц. Груев за възможността студентите, които са настанени в Блок 1 и Блок 2 на Общежитията, да използват паркинга на ДАА.

 


Ключови думи
ВТУ ДА "Архиви"