Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

ВТУ представя най-новите си академични издания на Алеята на книгата

  09.09.2024 13:28
ВТУ представя най-новите си академични издания на Алеята на книгата

От 9 до 15 септември в София за 12 път ще се проведе есенният панаир Алея на книгата, част от голямото пътуващо книжно изложение на открито. През тази година участват повече от 140 издателства и книготърговци, разположени в 59 шатри в пешеходния участък на бул. „Витоша“ и в парка с фонтаните пред Националния дворец на културата.

Издателството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ за седма поредна година представя своите най-нови академични издания. Участието на издателството и този път е финансирано по проект с ръководител доц. д-р Надежда Христова. Освен традиционно най-търсените издания на Историческия, Филологическия и Православния богословски факултет, на особен читателски интерес се радват новите монографии на автори от Юридическия факултет и учебниците на авторски колективи от Стопанския факултет.

На щанда в шатра 43 с работно време от 10:00 до 20:00 часа, а в неделя (15 септември) – до 19:00 часа, представител на ВТУ отново е д-р Десислава Димитрова.

На 13 и 14 септември гост на щанда ще бъде проф. д-р Ивелин Иванов - новият директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс, който е и любим автор на читателите на академична литература, свързана с историята на Западна Европа през Средновековието.

Всеки желаещ ще може да получи автограф и да разговаря с професор Иванов по интересуващи го въпроси на средновековната западноевропейска история.


Ключови думи
Алея на книгата ВТУ