Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Зелено училище за деца и родители провеждат в Никюп

  08.08.2021 10:09
Зелено училище за деца и родители провеждат в Никюп

Край бреговете на р. Росица при с. Никюп ще се проведе зелено училище за деца и родители. В него ще бъде обърнато внимание на биоразнообразието на реката, както и на нейното значение за качеството на живот в района.

Ще почистим бреговете ѝ, ще тестваме за наличнието на микропластмаса в речната екосистема, ще изучаваме дънните безгръбначни животни, земноводните, рибите, птиците и бозайниците. Опитни риболовци ще покажат риболовни техники и всяко дете ще има възможност да опита. Спускане с каяци по спокойните води на реката ще зарадва всеки желаещ, казват организаторите.

За учасниците са осигурени здравословна храна и информационни материали. Накратко: подгответе се за речен празник и се заредете с любопитство и добро настроение, допълват те.

Целева група са деца на възраст от 6 до 16 години. Присъствието на родител/отговорник за всяко дете е задължително. Ако искате вашите деца да се включат в събитието, може да се свържете с организаторите па някой от начините:

- по ел. поща [email protected];
- на лично съобщение във Facebook https://www.facebook.com/helena.hudek/;
- на тел. 0885 878 847.

Участието е безплатно, но е обвързано с предварително записване. Целта е да насърчи любопитство и загриженост у децата към природата и климатичните промени.

Дейности са финансирани от Български фонд за Жените #BulgarianFundForWomen
и се изпълняват със съдействието на кметството в с. Никюп, ЦРДМ в с. Никюп и Сдружение "Балканка".

Как се стигна до зеленото училище – тук.


Ключови думи
Никюп зелено чилище Хелена Худжек
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати