Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Доброволци доизчистват сметище край Никюп

  11.04.2021 07:45
Доброволци доизчистват сметище край Никюп

Нерегламентираното сметище край село Никюп бе почистено с механизирана техника. Голяма част от боклука бе извозен до общинското депо, но все още има множество дребни отпадъци.
Местни жители, в съдружие с кметството на с. Никюп и Риболовен клуб "Балканка", предприемат действия за ръчното почистване на бившето сметище и прилежащите пасища. Начинанието е подкрепено от Община Велико Търново, която ще осигури чували, ръкавици и извозване на отпадъците.

Имаме нужда от помощ и желаем да покажем, че България може да стане по-хубава и да предоставя по-качествена жизнена среда за хората. Каним всички съседи, приятели и съмишленици да ни помогнат, като се включат в почистването. Ще ви очакваме на 17 април, събота, от 10 часа в центъра на с. Никюп.
За гостите на събитието: В непосредствена близост до селото се намират руините на римския град и археологически резерват „Никополис ад Иструм“, а също и чудно красивите меандри на река Росица, заобиколени от крайречни гори и тучни пасища с вековни дървета и разцъфнали цветя. Разходка сред природата или пък потапяне във величието на римската епоха са приятни допълнения към почистването, казват организаторите.

Сн. организатори


Ключови думи
Никюп нерегламентирано сметище почистване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати