Вторник, 11 Яну 2022
            
Горна Оряховица Светски

Тайната е в месото, казват майсторите в царството на пилешкото Chicken King в Горна Оряховица

  12.06.2021 07:06
Тайната е в месото, казват майсторите в царството на пилешкото Chicken King в Горна Оряховица

От няколко месеца почитателите на пилешкото имат свое любимо място в Горна Оряховица. Откриването на заведението за бързо хранене Chicken King съвпадна с най-тежките ограничения заради коронавируса и заради периодичното затваряне и после пак отваряне, новата вкусна точка още не е набрала популярността, която заслужава. Ценителите обаче вече знаят къде е царството на пилешкото и го наричат Горнооряховския KFC.

Собственикът на Chicken King Трифон Замфиров категорично избягва сравнението с популярната световна марка, но пък си и признава, че му става много драго, когато му кажат, че неговите неща са по-вкусни от пърженото пиле от Кентъки.

Тайната на добрия вкус са добрите продукти. Това е стара максима в кулинарията и в Chicken King се стараят да я следват. Заведението всъщност е франчайз на все още малка българска верига, но има голяма свобода да подбира продуктите и начина на работа в кухнята. Изборът на Трифон и неговия екип е да работят с най-доброто и прясно пилешко месо от производители в региона.

За мен месото е в главната роля. Прясно, приготвено на момента и съчетано с подходящи добавки. Така се получава добрият продукт, пояснява Трифон. Вярно е, че си имат специфична марината, чийто състав е фирмена тайна. Но каквито и подправки да сложиш, не е ли добро месото – няма да се получи, казва Замфиров, добавяйки, че се отнася към храната с особено уважение и не прави компромиси.

Общо взето почти всичко си правят сами на място. Питките за бургерите идват от София, заготовки са и пържените картофи и панираните кашкавалчета, но другите неща се правят в кухнята почти пред очите на клиентите.

Предлага се всичко от пилето – бутчета, крилца, филета, и то в най-различни варианти. Има няколко размера бургери и тортии – обикновени или пикантни. Лютото също е собствена марка и наистина загрява, ако нямаш опит. Добавките са различни салати, лучени кръгчета, картофки, сосове, приготвени на място. В заведението се варят дори царевичките, които са любима добавка за децата. Пилешки пуканки, които представляват мини хапки, бискуити – малки хлебчета от рода на содените питки, мини шоколадови суфлета за десерт – това са също вкусните изкушения на Chicken King, които се правят в кухнята на заведението.

Цените са свалени до минималното възможно и бургерите започват от 1.75 лв., крилцето е 75 ст., а цяло бутче е 1.99 лв. Има и много варианти за меню, комбиниращо няколко продукта, включително детско меню с играчка. Помислено е и за подходящи комбинации от храна за вкъщи – семейни кутии за двама, трима или четирима, които са повече от обилни и на изгодни цени.

Неслучайно сме тясно специализирани в пилешкото месо. Първо, защото е най-масовото и харесвано от почти всички месо, но и защото аз си мисля, че е по-добре да правиш едно нещо на много високо ниво, отколкото много неща, но на посредствено, обяснява своята търговска стратегия Трифон Замфиров.


Ключови думи
Chicken king Трифон Замфиров Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати