Сряда, 17 Мар 2021
            
Други

Цветомир Найденов се е срещнал лично с Николай Бодуров

  06.03.2020 09:08
Цветомир Найденов се е срещнал лично с Николай Бодуров

Собственикът на ефбет потвърди, че е имал среща с футболиста Николай Бодуров. Дали разговорът е имал нещо общо с ЦСКА 1948 или темата е била друга? Потърсихме Цветомир Найденов за коментар.

Каква беше целта на срещата за собствениците на efbet

От 2017 година насам братята Боян Найденов и Цветомир Найденов чрез своята компания ефбет, са генерални спонсори на ЦСКА 1948. Цеките, както още са известни бизнесмените, обаче не само осигуряват основното финансиране, но и участват в Общото събрание като акционери на сдружението, което управлява клуба. Ето защо след като стана ясно, че се е състояла среща между Найденов и Бодуров, логично се породиха предположения, че е вероятно собствениците на efbet да обсъждат с играча на иранския Естеглал евентуален негов трансфер в червения тим. Още повече, като се има предвид и вече станалата известна политика на ЦСКА 1948 за привличане в отбора само на български играчи.
Цветомир Найденов обаче отрече да предстои преминаване на Николай Бодуров в тима на ЦСКА 1948. „Разговорът с него се проведе на един по-късен етап. Тогава вече бяхме завършили селекцията си. За поста „централен защитник“ щяхме да станем с 5 играчи, тъй като съвсем наскоро бяхме привлекли двама млади футболисти от Локомотив – Горна Оряховица.“ Шефът на ефбет обаче сподели мнението си, че „Бодуров е много сериозен футболист“, така че въпросът за сътрудничество с него в бъдеще остава открит.

Братя Найденови ценят високо успешните български спортисти

Цветомир и Боян Найденови финансират не само ЦСКА 1948, но и още над 150 отбора от родния футбол, а отделно компанията им е партньор и на БФС, в следствие на което елитната лига от първенството ни се нарича efbet Лига. Логото на най-голямата българска платформа за онлайн залагания може да бъде видяно също и на екипите на редица баскетболни и волейболни тимове. Брандът е спонсор и на федерацията по бокс.
Цеките са убедени, че такава би трябвало да бъде рекламната политика на всеки бранд в тяхната сфера, тъй като по този начин не само че се популяризира съответната марка, но и се подкрепя родният спорт. Самите бизнесмени са бивши спортисти и приемат това като своя мисия. През миналата година компанията им е осигурила над 25 милиона лева за българския спорт под формата на различни спонсорства. Според Цветомир Найденов е важно да се инвестира в развитието на младите таланти. Затова и efbet влагат значителни средства за подкрепата на малки регионални отбори, както и за младежки школи. Академията на ЦСКА 1948 например е напълно безплатна и в нея се подготвят бъдещите попълнения на тима.
„Това е правилният път“, убеден е Найденов, „Не отделянето на огромни бюджети за чуждестранни играчи. Важно е всичко да се прави с визия и дългосрочен план. Само така българският футбол ще стане още по-интересен и оспорван. А по-високото качество на играта логично ще доведе и до увеличаване на популярността на спорта сред феновете.“
Найденов разкри, че през 2020 г. предстои подписване на договори за спонсорство на ефбет с още няколко отбора.


Ключови думи
Цеките ефбет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати