Сряда, 17 Мар 2021
            
Други

Цеките с огромен дял платени данъци на годишна база в хазартния бизнес

  19.02.2020 15:05
Цеките с огромен дял платени данъци на годишна база в хазартния бизнес

Боян Найденов и Цветомир Найденов, собственици на ефбет, неведнъж са споделяли убеждението си, че коректно плащане на данъци е необходимо условие за развитие на бизнеса. С правилна държавна фискална политика и добър контрол от страна на упълномощените органи, нелоялната конкуренция престава да бъде фактор в играта. Което пък е от ключово значение за изрядните фирми.

Около 230 млн. платени данъци на година идват от хазарта

Ефбет e най-големият български онлайн букмейкър. Компанията първа предложи услугата онлайн залози на родния пазар още през 2006 г. До днес брандът не престава да се развива и нивото на предлаганите услуги е напълно конкурентно на чуждестранните оператори, представени в България. Цветомир и Боян Найденов, известни още като Цеките, развиват и своя верига от наземни казина efbet, които наброяват близо 50 обекта. Могат да бъдат открити както в различните квартали на София, така и в много от градовете в страната. До края на годината се очаква откриването на още няколко игрални зали.
Цялата дейност на Цеките е напълно прозрачна. Собствениците на efbet са категорични, че стриктното плащане на данъци е задължителна основа за понататъшно развитие. Сред задълженията, които братя Найденови плащат, са:

  • Годишна вноска за социално отговорно поведение. Това е задължителна такса, която се дължи от всеки хазартен оператор. За онлайн операторите тя е 50 000 лв., а за казината – 10 000 лв. Предназначението на тези суми е да бъдат използва за информативни кампании за отговорно поведение на ползвателите на хазартни продукти;
  • Данъци върху казино оборудването. Наземните игрални зали се облагат с данък върху всеки игрален апарат, който притежават. Задължително е, щом се намира в рамките на обекта, всяка слот машина или рулетка да е в изправност и за нея да се плаща твърда, регламентирана по закон сума. Данъкът се внася веднъж на всяко тримесечие;
  • Данъци върху онлайн хазартните услуги. Те зависят от оборота на съответния оператор. Дължимите суми се определят като процент от направените залози.

Общият размер на внесените в бюджета суми от за хазарт през миналата година, възлиза на приблизително 230 милиона лева.

Собствениците на ефбет с огромно участие в развитието на българската икономика

Цветомир Найденов и Боян Найденов не само са коректни платци на солидни такси и данъци, които всяка година внасят в държавния бюджет, но наред с това отделят сериозни суми от печалбата на efbet и за българския спорт. През изминалата 2019 г. компанията на Цеките е дала под формата на различни спонсорства 25 милиона лева за финансирането на многобройни спортни активности. Ефбет спонсорира десетки отбори (над 150) от различни първенства, както и някои от родните федерации (Българския футболен съюз, Българска федерация по баскетбол, Българска федерация по волейбол, Българска федерация по бокс). Всички тези партньорства превръщат efbet в най-големия частен инвеститор в родния спорт. Благодарение на компанията на Цветомир и Боян Найденов се развиват както по-малки, така и големи клубове, подобрява се спортната база, инвестира се в млади таланти.


Ключови думи
Цеките efbet
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати