Неделя, 14 Мар 2021
            
Светски

Цветомир Найденов е луд фен на ЦСКА - обмисля да пусне отбор с името ЦСКА по CS GO

  12.02.2020 10:05
Tzvetomir_Naydenov_Efbet_owner

Какво е общото между електронните спортове и футболния клуб ЦСКА? Една от пресечните точки е платформата ефбет, чийто изпълнителен директор Цветомир Найденов има интересна идея, свързана с онлайн игрите и армейския клуб.
Какво е CS GO
Ако доскоро компютърните игри бяха запазена територия за най-младата аудитория, днес те вече са обект на интерес за все по-широка публика. Формира се цяла субкултура от геймъри. Много от тях играят в свободното си време, но има и професионалисти. Провеждат се двубои, турнири, отборни първенства и още много разнообразни надпревари на различни нива.
CS е абревиатурата на една от най-популярните в света игри Counter Strike, a GO (Global Offensive) е нейната най-актуална версия. Тази е от типа видео игри, в които перспективата на играещия е от първо лице. Действието се върти около това, че отбор терористи се бие с отбор контратерористи. Може да се играе на различни типове карти, а терористите имат различни задачи: да взривят бомба, да вземат заложници и т.н. Контратерористите съответно трябва да ги обезвредят, като и двете страни разполагат с различни оръжия. Играе се на рундове. За общия успех е важна работата в екип, а някои от най-успешните отбори разработват специални стратегии. Най-силните турнири по CS:GO се следят от цял свят.
Откога е в платформата на ефбет
За да бъде в крак с актуалните тенденции, водещият български сайт за онлайн залагания efbet от няколко години добави към каталога си пазари за най-популярните електронни игри. В секцията, посветена на виртуалните спортове, наред с CS GO ще откриете възможности за предвиждания също за DOTA 2, League of Legends, Heroes of the Storm, War Craft 3 и много други. В ефбет се предлагат се опции за залози както на световни първенства, така и на по-малки състезания. Някои от турнирите се предават на живо онлайн. В битките от Counter Strike имате опции да направите предвиждане за краен победител, за победител в рунд, за брой рундове, както и за резултат с хендикап.
За любовта на семейство Найденови към ЦСКА
Хазартните компании традиционно са спонсори на разнообразни геймърски събития, турнири у отбори. Така че не е изненада идеята на собствениците на най-популярната родна онлайн платформа за залози efbet, Цветомир Найденов и Боян Найденов – Цеките да пуснат отбор, именуван на армейския клуб. В България има доста отбори, които се съревновават в този електронен спорт, а някои от тях достигат до доста добри класирания в различни турнири. Но защо Цветомир Найденов планира един от тези тимове да бъде именуван именно ЦСКА?
„Цялото ми семейство сме фенове на ЦСКА“ – споделя бизнесменът. – „Баща ми (Стефан Найденов, б.а.), брат ми (Боян Найденов – б.а.), съпругата ми, братовчедите ми – всички харесваме ЦСКА. Аз ходя от 12-годишен на техни мачове“. И макар тук личните пристрастия да оказват влияние, Цеките са доказали, че имат отличен бизнес нюх, който не се повлиява от емоциите. От повече от две години ефбет е генерален спонсор на футболен клуб ЦСКА 1948. През този период тимът доказа, че гласуваното му от Цветомир и Боян Найденови доверие е повече от заслужено, като от най-ниското ниво в родния футбол се изкачи до кандидат за влизане в efbet лига.
Дали подобни успехи биха могли да се случат и в електронните лиги на отбор със същото име, финансиран от Цеките? Защо не. А и със сигурност, дори и самото название би било достатъчна мотивация за мнозина от хилядите фенове на червения клуб да заложат своите симпатии на едноименния гейминг отбор.


Ключови думи
ефбет ЦСКА Цветомир Найденов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати