Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Спорт

Какво според Цветомир Найденов е добър спортен продукт

  29.01.2020 16:44
Какво според Цветомир Найденов е добър спортен продукт

Забавление или продукт е спортът? По много и от двете, разбира се. Вижте какво казва по темата собственикът на най-голямата българска онлайн платформа за онлайн залагания ефбет.

Какво според Цветомир Найденов е добър спортен продукт

Изпълнителният директор на efbet е убеден, че както във всеки бизнес, така и в спорта е важно да се предложи възможно най-високо качество, за да има по-голямо търсене. Неслучайно висшата лига на Англия, Шампионската лига, водещите първенства на Италия, Испания и т. н. са харесвани от феновете в много държави. За да се постигне такъв продукт е нужна съвкупност от фактори като топ играчи, добра материална база, отлично видео отразяване и други. А за да са на лице всички тези елементи, е нужно качествено финансиране.
Всеки от водещите отбори има финансиране от надеждни спонсори. За да се сключи спонсорски договор пък, съответната компания трябва да получи добра възможност да рекламира продуктите или услугите си чрез името на отбора. Нещата са взаимно свързани. Топ тимовете получават най-добро финансиране заради голямата си разпознаваемост.

Има ли такъв продукт в България

Ефбет е най-големият частен спонсор на спорта у нас. Цветомир Найденов разкрива, че през последните години бюджетът, който отделя брандът за различни спонсорства, е 25 милиона лева. Сумата е разпределена между над 150 родни отбора и федерации в различни спортове. Преобладават футболните тимове. От средата на 2019 г. марката е генерален спонсор на българското футболно първенство, чиято първа професионална лига вече се нарича efbet Лига.
Сред клубовете, които подкрепя компанията на Цветомир Найденов, са "Лудогорец", "Локомотив" – Пловдив, "Берое", "Арда" – Кърджали, ЦСКА 1948, "Локомотив" – София, "Монтана", "Миньор" и много други тимове от всички нива на първенството.
Собственикът на ефбет твърди, че въпреки огромната конкуренция за вниманието на феновете от страна на западните първенства, родният футбол все още изпреварва по телевизионен рейтинг Английската висша лига и други водещи световни турнири. Емоцията на запалянковците към родните клубове е огромна и това трябва да се използва, убеден е бизнесменът. Най-голямо значение за това има качеството на футбола. А финансирането е първостепенен фактор за това. Статистиките говорят, че през последната половин година (откакто ефбет е генерален спонсор на първенството) то се подобрява. Вече няма толкова големи разлики между водачите в таблицата и следващите отбори, а мачовете са много по-оспорвани и интересни.
Предстои обаче още много работа в различни насоки. Една от тях е видео отразяването. При подписването на договора с БФС, при който бившата А група беше преименувана в efbet Лига, компанията сключи и договор с фирмата, притежаваща телевизионните права за излъчване на мачовете. Целта на подобно сътрудничество е не само реклама, но и постигане на по-високо качество на отразяването. Така ще се привлекат повече зрители пред екраните.
Следващата цел обаче, според Найденов, несъмнено трябва да бъде подобряването на материалната база, за да се събуди желанието у повече млади хора да ходят на стадионите и да подкрепят своите тимове. Трябва да се разработи по-добре и нишата с фен артикулите, защото това също е важно перо за отборите, а всяка възможност за по-качествено финансиране им дава повече възможности за повече инвестиции в играчите.


Ключови думи
Цветомир Найденов ефбет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати