Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

Ефбет спонсорира директно федерациите и клубовете без агенции

  15.01.2020 11:19
efb-18-sponsorstvo-bez-agencii.faragency.bg

Няма нужда от посредници и от допълнителни хора и фирми по веригата. Собствениците на Ефбет знаят, че за да спечелят доверието в бизнес като хазартния, картите трябва да са открити. И действат точно така – на светло и със замах.

25 млн. годишно финансиране от собствениците на Ефбет

Това са фактите без преувеличение. 25 милиона лева на година отделя от печалбата си най-големият български онлайн букмейкър, за да спонсорира българския спорт. Собствениците на Efbet Цветомир Найденов и Боян Найденов - Цеките са убедени, че това е верният път за всеки в сферата на спортните залози. „Ние бяхме първите в България, които започнахме практиката с такива финансирания. Фактът, че много от нашите конкуренти последваха примера ни, говори, че посоката е вярна.“ – разказва Цветомир Найденов.
Собствениците на Ефбет спонсорират както цели федерации, така и отделни отбори. Имат договор с БФС, по силата на който първата българска футболна лига от лятото на 2019 г. в продължение на две години ще носи името Efbet лига. От това сътрудничество се разпределят средства към всички тимове в първенството, а се инвестира и в по-качественото визуално отразяване. Отделно от общия контракт с БФС Цеките са генерални спонсори и на редица отделни отбори: Лудогорец, Локомотив (Пловдив), ЦСКА 1948, Локомотив (София), Монтана, Верея, Берое и много други. Боян и Цветомир Найденови работят още с Българската федерация по волейбол и с Федерацията по баскетбол, а отделно от това подкрепят доста мъжки и женски отбори в двата групови спорта, сред които и националния по волейбол. С Федерацията по бокс пък организират Национална боксова лига Efbet. Подкрепят и индивидуални спортисти.

Защо го правят?

Причините са комплексни. И Цеките отново ги споделят открито. Спонсорските договори гарантират отлична реклама на Efbet пред правилната целева публика – спортните фенове, които биха се изкушили да пробват ерудицията си, залагайки на онлайн предвиждания за развитието на мачовете. Но и това не е всичко. Инвестициите предоставят на клубовете и атлетите възможност да се развиват. Което пък прави самия спорт по-качествен, а от там – по-атрактивен за зрителите. А повече заинтригувани запалянковци са по-голяма аудитория за продуктите на хазартните компании.
Но има и още една причина, поради която Цветомир и Боян Найденов подкрепят спорта: Те самите са негови фенове. Макар да звучи тривиално, това е единственото обяснение на факта, че финансират под различна форма многобройни аматьорски тимове от регионалните лиги на България. „Не сме отказали подкрепа на никой отбор, който се е свързал с нас. От аматьорския футбол не очакваме реклама. Там единствената ни мотивация е че обичаме спорта.“ – споделят Цеките.

Има надежда за развитието на спорта у нас

Въпреки че съвременните технологии предоставят на феновете голям избор от турнири и първенства за гледане (Шампионска лига, Висша лига на Англия, Серия А на Италия, Испания и т. н.), българските фенове все още проявяват голям интерес към мачовете на родните клубове. Често дори ТВ излъчванията на българските сблъсъци събират по-голяма публика пред телевизорите. Феновете у нас имат нужда от качествени български турнири. Цеките работят последователно именно в тази насока. От началото на спонсорския договор за Ефбет лига до момента, само за няколко месеца вече има видими промени. Разликите между точките на отборите в таблицата намаляха, тоест – първенството става по-оспорвано и интересно. „Радваме се, че много от нашите конкуренти последваха примера ни и също инвестират в спорта. Надяваме се практиката да се възприеме и от още компании. Само така можем да очакваме мачове от висока класа, които да привлекат зрители пред телевизорите, но и да върнат повече млади хора на стадионите.“ – коментират темата Цветомир и Боян Найденови.


Ключови думи
Ефбет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати