Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Общество

Коледен празник зарадва децата в Отделението по педиатрия

  17.12.2019 14:48
Коледен празник зарадва децата в Отделението по педиатрия

Коледен спектакъл накара децата от Отделението по педиатрия в МОБАЛ д-р „Стефан Черкезов“ да се усмихнат. Те се насладиха на уникална постановка, свързана с българските традиции и хляба на родната трапеза през годините. Младите таланти представиха „Пътят на хляба“ и възстановка на българска сватба.
Младите актьори, които зарадваха децата, са ученици в ОУ „Димитър Благоев“. Идеолог на постановката е педагогът Валентина Димитрова, която от години създава настроение в Детското отделение и се грижи децата да не изостават от учебния процес при престоя си в болницата.
Спектакълът беше представен за пръв път в края на миналата седмица, като в препълнената зала на МДТ „Константин Кисимов“ младите актьори получиха заслужени аплодисменти. Днешната им изява няма да е последна, след като те получиха и покана да представят постановката и Дома за стари хора „Венета Ботева“.
На днешния празник присъстваха председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов  директорът на болницата д-р Стефан Филев, началникът на отделението д-р Валентин Точков, отец Славчо и общинският съветник Валерия Дончева. Гостите пожелаха на децата да прекарат празниците си вкъщи и им подариха различни лакомства, а отец Славчо отслужи молебен за здраве.
Михаил МИХАЛЕВ

 


Ключови думи
празник деца МОБАЛ болница Валентина Димитрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати