Събота, 13 Мар 2021
            
Темида

Съдът освободи под парична гаранция двама от задържаните за търговия с гласове, за третия дойде линейка

  04.11.2019 16:48
Съдът освободи под парична гаранция двама от задържаните за търговия с гласове, за третия дойде линейка

Мярка парична гаранция бе определена за двама от тримата задържани за търговия с гласове в Драганово мъже. Днес изтече 72-часовият срок, за който в ареста бяха вкарани Тодор Т., Мустафа М. и Абдула М. С определения на Районния съд в Горна Оряховица мерките и на тримата бяха променени. Мъжете бяха заснети със скрита камера да предлагат пари срещу глас за един от кандидатите за кмет на общината. Според защитата обаче излъчените в национален ефир записи може да са манипулирани.

Пред Съда 38-годишният Тодор Т. заяви, че не е направил нищо от това, заради което е задържан и че има бебе на 2 месеца, при което иска да се прибере. Отрече да е говорил с Мустафа М. за търговия с гласове. Тодор Т. е реабилитиран за измама и към днешна дата е със статут на осъждан за обида. Съдебното му минало, фактът, че няма постоянна трудова заетост и трайна уседналост и вероятността да се укрие или извърши друго престъпление накара Прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража. В крайна сметка определената мярка е 800 лв., които следва да се платят до 5 дни от влизането на определението в сила. Бъде ли обжалвано или протестирано то, казусът продължава на 11 ноември в Окръжния съд във Велико Търново.

1 500 лв. пък е паричната гаранция на Мустафа М. Няма за какво да ме задържате. Не познавам мъжа, който ми предлага пари в записа, исках само да го измамя и да си взема комисионната, призна в зала Мустафа М. И неговата мярка може да бъде обжалвана или протестирана, като евентуално също ще се гледа на 11 ноември в Окръжния съд във Велико Търново.

Мярка подписка определи Районният съд на Абдула М. Той е с основно образование, неосъждан, работи в сферата на строителството, с 38% инвалидност. По време на гледането на мярката Абдула заяви, че не се чувства добре, а минути по-късно бе извикана линейка. Спешните медици овладяха кризата на задържания.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
търговия с гласове Драганово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати