Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Лясковската Танцова школа спечели 6 купи от национален конкурс във Варна

  19.11.2018 11:40
Лясковската Танцова школа спечели 6 купи от национален конкурс във Варна

ХX юбилеен Национален конкурс „Празник на танца” се проведе в продължение на три дни във Варна. Лясковските балерини отново обраха наградите в поредното си участие в престижен форум и заслужиха овациите на жури и публика. Фестивалът на танца във Варна се състоя на 16, 17, 18 ноември 2018 г. в Двореца на културата и спорта. В зала „Конгресна” среща си дадоха деца и юноши от цялата страна - възпитаници на читалища, детски градини, общински детски комплекси и школи, частни студия, танцови клубове, професионални училища по танц и други.
Танцова школа „Ритъм” при лясковското читалище „Напредък-1870”, с ръководители Валя Атанасова и Мария Иванова, участва с представители в различните възрастови групи от 7- до 17-годишни балерини. 27 балерини от Лясковец представиха класически балет, съвременни и характерни танци – в три възрастови категории от 7 – 9-годишна възраст, 10 – 13 и от 14 – 17-годишна възраст. Журито оценяваше изпълненията по критериите техника на изпълнение, композиция и хореография, както и сценично присъствие.


Най-малките балерини донесоха и първите отлични резултати – с „Детски танц” спечелиха престижното трето място. За изключителния си танц „Превръщане” лясковската школа грабна наградата за оригиналност. В групата на юношите лясковските девойки прибавиха към наградите си Грамота за артистичност за класически танц и трето място в категория характерни танци за изпълнението на танца „Хоро”. Най-големите балерини зарадваха ръководителите си с грамота за отлично представяне на танца „Маскарад”, първо място за „Испански танц” и трета позиция за съвременен танц „Няма път назад”.


С участието си ТШ „Ритъм” в двата поредни дни на ХХ Национален конкурс „Празник на танца” в гр. Варн, завоюва общо 6 купи, с което представи отлично лясковското читалище. Пътуването беше финансирано от културния календар на НЧ „Напредък-1870” с  подкрепата на Община Лясковец, от ръководството на читалището и фирма „Евроинвест консулт” - гр. Горна Оряховица.


Ключови думи
балет
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати