Петък, 30 Сеп 2022
            
Светски

С агнешки котлети Ивайло Гасеров се състезава за наградата на UniChef

  03.10.2018 21:08
С агнешки котлети Ивайло Гасеров се състезава за наградата на UniChef

Младият готвач от Първомайци Ивайло Гасеров отново предлага интересна и оригинална рецепта за кулинарното състезание на Unilever Food Siolutons – „Търси се UniChef”.
„Търси се UniChef” тази година е част от рекламната кампания на „Юниливър” за новата им азиатска серия продукти, така че във всяка една рецепта има нещо от азиатския вкус. Състезанието отново е в два раздела – професионални готвачи и ученици от гимназии с кулинарна насоченост и ще премине на два етапа. В първия всеки участник качва в сайта снимка и описание на своето ястие и се бори за харесванията на публиката. Десетте най-харесани рецепти от двете категории отиват на финал. Там всеки от състезателите трябва да приготви и презентира в рамките на един час своето ястие пред международно жури от готвачи, което дава своите оценки и определя победителя.


Миналата година Ивайло участва за първи път във вкусната надпревара и успя да се класира на финала, където зае шесто място. Тогава той предложи патешки гърди с пюре от карфиол и кокосово мляко и гарнитура от аспержи. За втория си опит в състезанието той отново избира интересна комбинация – агнешки котлети с билкова коричка и гарнитура от две пюрета – от грах и от земна ябълка, позната още като гулия.
Подготвил е и интересна презентация, при която сосът се сипва в запечени люспи от лук.
Ивайло Гасеров е 11-класник в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. Казва, че обича да опитва нови вкусове и да екпериментира в кухнята. „За мен кулинарията е не само хоби, но и страст”, представя се младият готвач.
Първият етап от конкурса вече започна и гласуването ще продължи до края на октомври. За да получи шанс да представи рецептата си пред международното жури, Ивайло има нужда от гласове за своите агнешки котлети на www.unichef.bg/plate/454. Важно е да се отбележи, че гласът, даден на сайта, трябва да се потвърди и през електронната поща.
На сайта кулинарите ще намерят и пълната рецепта и технологията, по която е създадено блюдото на Ивайло.
 


Ключови думи
Ивайло Гасеров
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати