Неделя, 08 Сеп 2024
            
Култура

Близо 500 млади танцьори се събират в Горна Оряховица за първата „Танцова въртележка”

  28.04.2018 06:47
Близо 500 млади танцьори се събират в Горна Оряховица за първата „Танцова въртележка”

Общо 477 участници от танцови школи във В. Търново, Лясковец, Търговище, Варна, Бургас, Габрово, Белослав, Свиленград, Свищов, Шумен, Пловдив и Горна Оряховица се включват в Първото издание на Националния танцов конкурс „Танцова въртрележка” , който се организира от НЧ „Напредък 1869” на 28 и 29 април в Горна Оряховица. Конкурсът се провежда и в навечерието и по време на 29 април - Международен ден на танца. На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник.
Инициатор на конкурса е художествената ръководителка на балет „Калина” Калинка Генова, която вече 20 години обучава деца в танцово изкуство. Участниците от 16 състава от страната на възраст от 5 до 18 години ще изпълнят общо 70 танца, състезавайки се в два жанра - съвременни и характерни танци в четири възрастови групи. Конкурсът се журира от комисия с председател д-р Бонка Матова и членове доц. д-р Желка Табакова и Марин Удварев.
Критериите за оценка са хореография и композиция, техника и майсторство на изпълнение, артистичност и оригиналност, сюжет, костюм, реквизит.
Предвиден е награден фонд в размер на 1800 лв. Всички участници получават грамота за участие, ще има дипломи и купи за първо, второ и трето място и специални награди. Каним всички почитатели на танца в салона на читалещето на 28 и 29 април от 10.00 до 17.00 ч. Входът е свободен, посочват организторите.


Ключови думи
Танцова въртележка Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета