Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Хор „Славянско единство“ се включи в „България пее“

  25.04.2018 14:05
Хор „Славянско единство“ се включи в „България пее“

Хор „Славянско единство” – град Горна Оряховица за трета поредна година участва в инициативата на Българския хоров съюз „България пее”. Тази кампания възникна през 2016 година по повод 90-тата годишнина от създаването на съюза и продължава да обединява усилията на стотици български хорови състави да популяризират своето изкуство, да споделят своите постижения и да привличат повече публика.


На 21.04.2018 г. хор „Славянско единство” изнесе самостоятелен концерт в художествената галерия в Благоевград. Гостуването на горнооряховския хор се осъществи по покана на хор „Ален мак” от Благоевград. На същата дата в концертната вечер се включиха още дамски хор „Лира”, Детска вокална група „Смехуранчета” и смесен хор „Ален мак” от Благоевград, както и мъжки хор „Иван Рилски” от Дупница.
За представянето на хор „Славянско единство” диригентът маестро Донка Копринкова и акомпаняторът Антон Благоев бяха подбрали произведения, съчетаващи непреходността на църковната музика, енергията на българския фолклор,  уникалното звучене на славянските музикални творби и чувствеността на спиричуълите. Заслужено хорът получи много аплодисменти от публиката в залата.


Хоровият празник завърши със съвместно изпълнение на хор „Ален мак“ и „Славянско единство“, посрещнато възторжено от публиката.
Домакините и гостите размениха подаръци. Всички участници в концертната програма бяха поздравени от кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов и удостоени с дипломи от Българския хоров съюз.
Пътуването и изявата на хор „Славянско единство” в Благоевград станаха възможни с подкрепата на „Захарни заводи” АД – Горна Оряховица.


Ключови думи
Славянско единство
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати