Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Хор „Славянско единство” накара публиката в Гърция да запее

  02.07.2019 09:21
Хор „Славянско единство” накара публиката в Гърция да запее

Достоен завършек на отбелязването на 125 години от създаването на горнооряховския хор „Славянско единство“ бе турнето на състава в Гърция в края на месец юни.
На 26 юни с голям концерт под диригентството на Маестро Донка Копринкова хорът се представи в курорта Рубиес на остров Евбея, Гърция. Публиката дълго аплодира изпълненията на хористите. Концертът се превърна в истински празник за жителите и гостите на курортното селище. Трудно е с думи да се предадат емоциите, обхванали публиката. Накрая тя запя задно с горнооряховските хористи гръцките песни, с които хор „Славянско единство” завърши концерта.
На 27 юни в Theatre COHILIA FESTIVAL в курорта Кохилия, отново на Евбея, бе официалното фестивално представяне на горнооряховския хор. Отново един невероятен, грабващ концерт под звездите. Концерт, силно докосващ сетивата с виртуозност, спятост, хармония и разнообразен репертоар. Публиката съпровождаше със своите аплодисменти  всяко изпълненията на хора и на солистите му и отново запя заедно с тях песните на Микис Теодоракис, с които завърши концертът. Хорът получи покана за ново гостуване с думите: „Ще ви очакваме пак! Такъв състав не е бил на тази сцена“. Това бе мнението на организаторите на фестивала и на публиката. Много спонтанни благодарности от обикновените хора, които искаха да се докоснат до Маестро Копринкова и да благодарят за духовната наслада от концерта.
С участието си на фестивала в Гърция хор „Славянско единство“ достойно представи  Горна Оряховица и България. Съставът за пореден път доказа, че заслужено е носител на най-престижните наши и международни награди в хоровото дело и вече 125 години гради своята история.
инж. Павлинка Николова


 


Ключови думи
Славянско единство
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати