Неделя, 27 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Горна Оряховица се включи в националната кампания „Бъди смел, бъди добър”

  26.10.2024 12:51
Горна Оряховица се включи в националната кампания „Бъди смел, бъди добър”

Тази година Община Горна Оряховица се включи в Национална информационна кампания за превенция на насилието и злоупотреба с деца „Бъди смел, бъди добър!“ на Държавна агенция за закрила на детето. Целта на инициативата е да покаже съпричастността на всички институции за превенцията на различните видове насилие и усилията им за гарантиране правото на закрила на всички деца.
В националната кампания се включиха над 130 общини в цялата страна. Началото ѝ беше дадено през септември с обявяването на конкурс за есе или фотография/колаж на тема „Светът е по-добро място без насилие“. Информация за участие е изпратена към всички училища на територията на община Горна Оряховица, а най-добрите творби ще бъдат отпечатани в специална книга.
Кампанията на Държавната агенция за закрила на детето стана част и от традиционния празник на семейството, знанието, спорта и здравословния начин на живот ФАМИЛАТЛОН, проведен на 28 септември. От страна на Държавната агенция бяха осигурени специални обозначителни знаци и поощрителни награди за децата.
Като финал на дейностите в парк „Никола Петров“ бе засадено дърво от специалистите „Образование и здравеопазване“ към Община Горна Оряховица.
Под мотото „Бъди смел, бъди добър!“ ви призоваваме, мили деца, не се страхувайте да споделяте, ако някой ви наранява или ако сте свидетели на насилие - има хора, които ще ви помогнат.
Кампанията "Бъди смел, бъди добър!“ се реализира в изпълнение на плана за действие на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.)


Ключови думи
Бъди смел бъди добър Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета