Неделя, 27 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

ВиК изгражда водопровода по ул. „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, следващата седмица започва и големият ремонт по „Пирот” в Горна Оряховица

  26.10.2024 12:52
ВиК изгражда водопровода по ул. „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, следващата седмица започва и големият ремонт по „Пирот” в Горна Оряховица

Водопроводът по улица „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица е първият от серията големи ремонти по ВиК мрежата, които предстоят в следващите месеци. По него се работи от началото на седмицата, като се започна с изграждане на отклоненията към къщите по улицата. Новият водопровод е част от плановете за изграждане на две улици във втория град на общината, които досега не са виждали асфалт. Това са „Св. св. Кирил и Методий” и „Тодор Каблешков”. За тях беше отделен ресурс от около 160 000 лв. при приемането на Бюджет 2024, но след проектирането стана ясно, че ще са нужни още около 140 000 лева. Предложение за отпускане на средствата ще бъде внесено на сесията на ОбС следващия четвъртък.

Междувременно започна подготовката за подмяната на водопровода по улица „Пирот” в Горна Оряховица. ВиК избра за изпълнител регистрираното в Абланица дружество „Глобус” ЕООД. Трябва да се подменят 900 метра тръби, а стойността на обекта е 235 195 лева без ДДС. Представители на дружеството вече са в Горна Оряховица и обсъдиха на място с екипите на ВиК етапите на работа. Докарани са и новите тръби, които ще се поставят.

В края на работната седмица специалисти от ВиК и дружеството-изпълнител се срещнаха с кмета на Общината, за да се уточнят промените в организация на движение.

Очаква се разкопаването да започне в средата на новата седмица. При нормален ход на нещата, би трябвало подмяната на водопровода да приключи за около два месеца.

След това на ход е Общината, която трябва да изгради тротоари, бордюри, шахти, осветление и да асфалтира. Тези дейности се финансират от държавния бюджет. Основният ремонт на „Пирот” е част от проектите, включени в инвестиционната програма за общините на МРРБ.


Ключови думи
Пирот ремонт водопровод ВиК Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета