Неделя, 27 Oct 2024
            
Горна Оряховица Избори 27 октомври 2024 г.

Една от най-младите избирателки в Горна Оряховица Йоана Добрева: Всички имаме отговорност към страната си

  27.10.2024 14:19
Една от най-младите избирателки в Горна Оряховица Йоана Добрева: Всички имаме отговорност към страната си

Само месец, след като направи 18 години, Йоана Добрева за първи път пусна своя глас в изборите за Народно събрание.

Знам, че е трудно да се направи избор в ситуацията, в която се намираме. Вече няколко години се въртим като в омагьосан кръг и следват избори след избори, от които нищо не произлиза. Разбирам, че това демотивира много хора. Особено трудно е за моите връстници, които тепърва започват да се интересуват от политика. Но ние имаме отговорност към страната си и това ме накара да гласувам днес, обясни Йоана, която е 12-класничка в Езиковата гимназия.

За Йоана участието в изборите всъщност не е нищо ново, тъй като от 17 години придружава баща си до урната. Беше само на 1 годинка, когато за първи път й дадох да пусне моята бюлетина. Винаги съм я възпитавал, че гласуването е наш дълг, казва бащата – бившият кмет на Горна Оряховица Добромир Добрев.

Днес той отново пусна своята бюлетина, надявайки се, че разумът ще надделее и България ще се върне към нормалността и стабилността. Най-лошо е да се правят избори по това време. Вместо спокойно да се прави бюджет на държавата, сега ще започнат преговори, ще се търсят компромиси и формули за правителство. Дано поне бъдат успешни, за да имаме най-накрая стабилно управление. Бизнесът има нужда от спокойствие, общините от стабилност и всички българи от сигурност и възможност да гледат напред, каза още Добромир Добрев.


Ключови думи
Йоана Добрева избори Добромир Добрев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета