Петък, 18 Oct 2024
            
Други Лясковец

Община Лясковец отправя коледно-новогодишно предизвикателство към децата

  18.10.2024 10:07
Община Лясковец отправя коледно-новогодишно предизвикателство към децата

Коледно-новогодишно предизвикателство към децата отправя Община Лясковец. От там обявиха старта на вече станалия традиционен конкурс за картичка, тематично свързана с Рождество и Нова година.  

Конкурсът е за децата от детските градини и училищата в Лясковско. В срок до 25 ноември включително техните класни ръководители, учители, директори или учители в групите на детските градини могат да предоставят творбите в стая №7 в местната администрация на Геновева Петрова – специалист „Детски градини и училища“. Комисия, назначена със заповед на кмета Васил Христов, ще подбере най-добрите, а авторите им ще бъдат поканени на специална церемония по награждаване. Кога и къде ще се проведе тя ще бъде обявено допълнително.

Картичките могат да бъдат изработени с техника по избор, но не бива да са по-големи от 15/ 20 см. Друго важно изискване е да бъдат надписани единствено и само на гърба – там следва да се посочат трите имена на автора, клас, училище, съответно възраст на детето, група и име на детската градина.

Настоящото издание на конкурса е 15-то по ред. Неговата основна цел е да стимулира детското въображение и да даде възможност на хлапетата за изява на творческите им способности.


Ключови думи
конкурс за коледно-новогодишна картичка Община Лясковец Васил Христов