Сряда, 16 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г.

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов: Търновската листа е една от най- стабилните в страната, от хора с капацитет, професионални качества и мотивация

  14.10.2024 07:24
Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов: Търновската листа е една от най- стабилните в страната, от хора с капацитет, професионални качества и мотивация

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов и евродепутатът, избран от „Възраждане“ и член на ПГ „Европа на суверенните държави“ Станислав Стоянов, бяха на обиколка във Великотърновска област. Те присъстваха на учредяване на организация в Павликени, след което се срещнаха със стотици великотърновци на отворена среща.  

Срещата се състоя в емблематичната за българската държавност сграда – музей „Възраждане и Учредително събрание“. В историческата зала на Учредителното събрание Костадинов заяви публично подкрепата си за великотърновската листа с кандидатите на „Възраждане“ и изрази увереност, че на изборите през октомври организацията ще спечели два мандата от областта.

„Това са хора, които познавам от години и се гордея, че ги познавам! Търновската листа е една от най- стабилните, които имаме в нашата страна и като капацитет на хора, и като професионални качества, и като мотивация, заяви той. Сегашният ни депутат е най- активният по темата образование в българския парламент и се противопостави на либералната общтост, която не обича някой да знае повече от нея!

Костадин Костадинов направи анализа на геополитическата ситуация в света и развенча пропагандните тези, че извън ЕС животът не съществува, че без европейски фондове България е загубена и че няма друга икономическа алтернатива страната ни. 

„47% от БВП в света и 51% от световното население са в БРИКС – организация, която постоянно се разширява, не води търговски войни, не поставя санкции. Живеем в много превратни исторически времена, време, което се случва на 500 години, смяна на различни епохи. Последният път подобен преход е бил в епохата на Великите географски открития през 15-16 век. Чисто демографски Европа е в грандиозен упадък, преди 100 години населението на Африка е било два пъти по-малко от това на Европа, а след 10 години населението на Европа ще бъде 5 пъти по-малко от това на Африка! Представяте ли си какво ни очаква нас, европейците, не само българите, готова е ли е България за такъв геополитически катаклизъм? Имаме ли ние политик, който може да води уверено българския кораб през бурите? Единствената организация, която има мъжеството, дързостта, силата да управлява този кораб през бурите – това е „Възраждане“! И това на мен ми дава увереност, вяра в бъдещето оптимизъм, че ще се преборим – ние, които сме осъзнатото, активно, будно малцинство, ще се борим по голяма част от народа да стане като нас!“, заяви още Костадинов и подчерта, че всяка криза е възможност, която може да доведе до упадък, но и до растеж.

Водачът на листата за 4-ти Великотърновски МИР Ангел Янчев посочи трите основни приоритета на кандидатите за областта: мерки за чист въздух и екологично чиста среда, доизграждане на АМ „Хемус“ и Русе- Велико Търново и мерки срещу безводието в близо 30 населени места.

„Ние нямаме проблем с водите в България, а имаме проблем с управлението! Как може да имаме целогодишно режим на водата в стотици селища, при положение, че и населението ни намалява. Ние сме благословена държава, богата на вода. Водопроводната ни мрежа е амортизирана, над 80% са ни загубите по мрежата в цялата страна“, заяви Костадинов и припомни, че преди 4 години,  при водната криза в Перник, от „Възраждане“ са предложили да се изготви национална програма за поетапна подмяна на остарялата ВиК мрежа в цялата страна. „ Това е много скъп процес и ще отидат милиарди, затова трябва да започнем сега, поетапно - област по област, година след година! Това е добър процес за българската икономика, защото отваря работни места. Знаете ли колко тръби са подменени за 4 години - 100 километра тръби,  по 25 км на година! Това достатъчно ли е според вас?  По този проблем можем да получим и външно финансиране - и европейско и неевропейско. Но там има един проблем: че не може да се краде! Затова управляващите нехаят.“, посочи още той.

Към председателя на „Възраждане“ бяха зададени десетки въпроси, свързани с нежеланието на българите да гласуват, с енергийната ни независимост, със защитата на българския лев, с политиките на “Възраждане“ в образованието, отбраната и др.

„Призовавам ви на 27 октомври всички да гласувате! Всички заедно да вземем властта! Излезте от тази зала и го накарайте да го направят всички останали, в името на България, за да живее България!“, призова в края на срещата Костадин Костадинов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Костадин Костадинов Възраждане