Вторник, 22 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г.

Кандидатите на „Възраждане“: Изключително важно е да гласуваме на 27 октомври, за да противодействаме на купения и корпоративен вот

  22.10.2024 09:53
Кандидатите на „Възраждане“: Изключително важно е да гласуваме  на 27 октомври, за да противодействаме на купения и корпоративен вот

Кандидати от великотърновската листа на „Възраждане“ проведоха срещи с граждани в Сухиндол и Павликени. В Сухиндол народният представител и водач на листата Ангел Янчев и кандидатите Александра Тодорова, Венцислава Йорданова и Теодор Ников близо два часа разговаряха с жители и обсъждаха актуални за най-малката община проблеми.

Янчев отчете парламентарната дейност на организацията – приемане на законови промени срещу пропагандирането на нетрадиционна сексуална ориентация  в предучилищното и училищното образование, предотвратяване на спирането на 2 млн. автомобили от движение заради рестриктивна наредба за техническите прегледи, създаване на регистър на педофилите с цел превенция на извършителите на такива престъпления при работа с деца, монтиране на веднинг автомати в населени места без денонощни аптеки.

Студент по фармация коментира с кандидатите условията за монтиране на такива автомати, режима на продажбата на лекарста без рецепти и др. По отношение на здравеопазването, от „Възраждане“ не приемат болниците да са търговски дружества, лекарите да се превръщат в търговци, а пациентите да си доплащат за здравни услуги, също и това, че частните болници се финансират от НЗОК. От организацията предлагат в предизборната си програма за децата и подрастващите до 18 г лекарствата да са безплатни. Ангел Янчев посочи, че от „Възраждане“ смятат, че държавата трябва да запази контрола си в стратегически компании като БДЖ, НКЖИ, летищата и „Български пощи“ с оглед социалната им значимост. В предизборната програма още е заложено довършването на АМ „Хемус“, започване на АМ „Черно море“,  продължаване на програмата за саниране на жилищата, изграждане на ВиК инфраструктура в малките населени места под 10 хил. жители.

Присъстващите споделиха, че в малките общини продължава процесът на застаряване на населението и обезлюдяване. Сред наболелите проблеми са липса на транспортни връзки между общинския център и селата, между Сухиндол и областния център, проблемът с достъпа до здравни услуги за населението се задълбочава, миграцията на младите хора към големите градове или чужбина -  също. „Хората не вярват на никого, затова не искат да гласуват, моите внуци също отказват да гласуват!“, сподели пенсионерка. Янчев подчерта, че трябва да се направят усилия и максимален брой българи да упражнят своя вот на 27 октомври. „Възраждане е най-голямата партия в парламента, ние не сме участвали досега в изпълнителната власт, нужно ни е мнозинство от минимум 121 депутати, за да съставим собствено правителство и да решаваме всички тези проблеми – с демографската политика, със здравеопазването, образованието, отбраната, културата, земеделието, с инфраструктурата и др.“, заяви Янчев и призова присъстващите да убеждават свои близки и колеги да гласуват.

В Павликени кандидатите,  заедно с местния представител в листата Огнян Георгиев, се срещнаха с десетки свои привърженици и граждани. Ангел Янчев припомни,  че в Павликени преди седмица бе учредена структура на „Възраждане“ - най- младата в страната. Той отчете дейността на организацията в 50-то НС и подчерта, че е голям успех факта, че евродепутатът Станислав Стоянов оглавява европейската партия „Европа на суверенните нации“. Народният представител съобщи на присъстващите, че в резултат на извършен от него парламентарен контрол, в момента текат две прокурорски проверки заради нарушенията при проекти от община Велико Търново, за нанесени щети за близо 6,2 млн. лева.

Въпросите към кандидатите на „Възраждане“ бяха свързани с провеждането на референдуми за военните бази у нас, за защита на българския лев, за строежа на фотоволтаици  върху земеделски земи, за законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти, за лоши практики при програмата за саниране и др.

В заключение кандидатите призоваха гражданите на Павликени да бъдат активни, да убедят своите близки и приятели колко е важно да се гласува на 27 октомври, за да се противодейства на купения вот, и ги поканиха да сигнализират ако станат свидетели на нарушения през кампанията или в изборния ден.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Възраждане Ангел Янчев