Събота, 05 Oct 2024
            
Велико Търново Спорт

Живко Желев: Мачът с „Добруджа“ е дерби за челните места

  04.10.2024 13:54
Живко Желев: Мачът с „Добруджа“ е дерби за челните места

Старши треньорът на "Етър" Живко Желев говори преди предстоящото в понеделник гостуване на "Добруджа". "Виолетовите" взеха две поредни победи и са шести на 3 т. непосредствено след добричкия клуб, който е с 20 т., колкото и четвъртия "Беласица".

„Излизаме в мач, който се явява дерби за двата тима. „Добруджа“ направи сериозна селекция и открито има претенции за атакуване на Първа лига. Така че очаквам интересен и качествен мач между два добри отбора.

С оглед на класирането и точките, които имат „Етър“ и „Добруджа“, както и на тези пред тях, като изключим откъсналия се „Пирин“, наистина можем да си улесним много нещата да се утвърдим в топ 5 и да мечтаем за нещо повече.

Готовността ни е като преди всеки мач. Готвим се, разучаваме силните и слабите страни на отбора на Добрич. Имат голям брой от 23-24 футболисти, които са взаимнозаменяеми, но като всеки отбор си имат и слаби страни. Ще се опитаме да се възползваме от тях!

За съжаление „Етър“ разполага с малко футболисти и това не е от вчера или днес. Споходиха ни контузии, които изкараха от строя основни състезатели за дълъг период. Не е тайна, че Айкут Рамадан направи операция, Кольо Станев и Росен Върбишки още не са готови. Радостното е, че Атанас Атанасов се завръща в групата, така че имаме още една опция за взимане на решения.“/ сн. www.etarvt.bg


Ключови думи
Живко Желев Етър