Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

В СУ „Максим Райкович“ започнаха учебната година с амбиция за нови успехи

  16.09.2024 12:37
В СУ „Максим Райкович“ започнаха учебната година с амбиция за нови успехи

Деня, събрал в себе си радостните гласове на децата, усмивката на учителите и вълнението на родителите, посрещнаха днес в СУ „Максим Райкович“. Лясковската гимназия започна новата учебна година с амбицията за много нови успехи и поводи за гордост. За да им ги пожелаят, с тях бяха кметът Васил Христов, председателят на Общинския съвет Сергей Добрев, общинският съветник Веселин Гърбатилов, Петя Гатева – председател на училищното настоятелство, пенсионирани учители и много родители.

Първият учебен ден е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Скъпи първокласници, този ден показва, че сте пораснали. Не се разделяйте с детското в себе си. Задачата на училището е да подготви учениците за бъдещето на успели хора. Екипът ни се включи в програмата „Училища за пример“ и завърши интензивното обучение с мисълта как да подобряваме и надграждаме преподавателския си подход. Основната цел, която ще ни води в работата ни, ще бъде как вие, учениците, да бъдете активни и да учите чрез преживявания, да разработвате проекти и да работите в групи. Открийте таланта си, бъдете креативни и смели. На учителите пожелавам много сила и енергия, за да създавате и пазите най-голямото богатство на СУ „Максим Райкович“ – децата. Уважаеми родители, вие сте хората, които давате пример на децата. Необходимо е младите да видят вашето отношение към знанието, към природата, към хората, вашето чувство за отговорност и справедливост. Бъдете близо до децата си, за да ги подготвите заедно с нас, учителите, за предизвикателствата на живота, каза директорът на СУ „Максим Райкович“ Даниела Арабаджиева.

Скъпи деца, пред вас е необятното знание. Нека днешният ден е стартът на най-вълнуващото ви пътешествие, в което всяка страница от учебника ще ви разкрива нови светове. Пожелавам ви да се потапяте в тях смело, с желание и постоянство. Помнете, че никой никога не може да ви отнеме това, което знаете.

Мили първокласници, вие за първи път влизате в класната стая. Повярвайте ми, не е страшно! Тук ще научите буквите, а те ще ви показват и онова, което не се вижда с очите. Ще се забавлявате. Ще срещнете приятели за цял живот. И през цялото време до вас ще са прекрасните ви учители!

Уважаеми учители, дръжте здраво детските ръце. Знаете, че вие градите бъдещето на Лясковец, България и света. Вие отваряте онези врати, зад които са успехите на децата. Отворете ги широко за тях, научете ги да бъдат търсещи, упорити, всеотдайни.

Скъпи родители, молбата ми към вас е да бъдете партньори на учителите. Доверете им се, уважавайте ги и ги подкрепяйте. Така ще израстват не само вашите синове и дъщери, но и вие самите.

Пожелавам на всички успешна учебна година. Да донесе много поводи за радост и гордост! На добър час, пожела и кметът на Лясковец Васил Христов.

Секунди по-късно с бурни аплодисменти и по червен килим СУ „Максим Райкович“ посрещна своите първолаци, а те поеха към знанието, съпроводени от първия училищен звънец.  И с подаръци от Община Лясковец – книгата „Приказки за първолака“ с лично послание от кмета Васил Христов.


Ключови думи
СУ Максим Райкович нова учебна година Даниела Арабаджиева