Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Над 3600 деца влязоха в класните стаи в Горнооряховско

  15.09.2023 14:06
Над 3600 деца влязоха в класните стаи в Горнооряховско

С пъстри тържества започна новата учебна година в училищата в община Горна Оряховица. В училищните дворове беше издигнат националния трибагреник и бяха посрещнати училищните знамена.

В първия учебен ден в класните стаи на училищата в общината стаи влязоха над 3 600 ученици от 2 средни, 9 основни и 5 професионални гимназии, от които 1 общинска и 4 държавни. За първи път училищния праг прекрачиха 271 първокласници. Всички те получиха по традиция книжка със специално посвещение от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

„Днес е денят , в който пристъпваш с бодри крачки по пътя на знанието. Откривай, забавлявай се, учи, задавай въпроси, вдъхновявай се и твори!“, обръща се към първолачетата инж. Добрев.

Училищата посрещнаха учениците освежени, обновени с много нови придобивки, които ще бъдат в полза на обучение на техните възпитаници. На някои места децата започнаха учебната година с различни благотворителни инициативи. С решение на министерския съвет тази година три от общинските училища са включени в списъка на иновативните училища в Република България за предстоящата учебна година. Това са СУ „Вичо Грънчаров“, СУ „Георги Измирлиев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище.

В края на месец септември ще бъдат актуализирани всички данни на детските градини и училищата, а в началото на октомври и данните на Центъра за подкрепа за личностно развитие в Националната електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.

Ето част от емоцията на днешния ден:

ОУ „Иван Вазов“

 

ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Горна Оряховица

ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - Горна Оряховица

ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Долна Оряховица

ОУ "Св. Климент Охридски" - Драганово

СУ "Георги Измирлиев" 

СУ "Вичо Грънчаров" 


Ключови думи
нова учебна година
Последни
Седмицата
Анкета