Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Спорт

Гол в добавеното време лиши „Етър“ от заслужена победа

  03.09.2024 09:49
Гол в добавеното време лиши „Етър“ от заслужена победа

Секунди деляха подмладения тим на „Етър“ от заслужена победа над „Марек“, но с гол в добавеното време гостите измъкнаха равенство 2:2. За първи път в стартовия състав започнаха петима настоящи юноши от школата. Преди мача стана ясно, че халфът Айкут Рамадан също е получил сериозна контузия и ще отсъства известно време. В този двубой „Етър“ бе воден временно от Марчо Дафчев.

Преди началото на срещата спортно-техническият директор Стефан Атанасов получи за 50-ия си юбилей плакет от БФС, връчен му от Бончо Генчев, и фланелка с №50, връчена му от президента Любомир Филипов.

Младите „боляри“ могат само да съжаляват за изпуснатата победа. Играха мъжки срещу далеч по-опитен противник и наистина имаха малшанс, а след мача публиката ги изпрати с аплодисменти. В 17-ата минута Иван Коконов опита прехвърлящ удар, но вратарят успя да улови. Малко сред това Радослав Найденов стреля в аут, а в 26-ата минута Мартин Николов направи отличен пробив и центрира, но Атанас Атанасов не успя да нанесе удар. Още в следващата атака пък два последователни удара на Георги Александров и Георги Иванов срещнаха телата на защитници пред голлинията.

Най-опасното положение бе в 42-ата минута, когато след пас на Станев Дидис Пита стреля технично, но вратарят успя да извади топката в корнер. Дупничани имаха една възможност, при която Ангел Мартинов изпревари Николай Ганчев.

С натиск започна и второто полувреме – Иван Коконов отдясно центрира остро и Джаджаров едва не си отбеляза автогол, като насочи топката във вратата си, но стражът успя да я извади в корнер. В 59-ата минута Станев пусна на Атанас Атанасов, който с финт нахлу в пеналта и беше съборен, а отсъдената дузпа Иван Коконов превърна в гол – 1:0.

Само след 6 минути обаче „Марек“ изравни след центриране и удар с глава на Илия Димитров – 1:1. Етърци веднага възстановиха преднината си със страхотен гол на Иван Коконов от дистанция в 68-ата минута за 2:1. Течеше 2-ата минута да даденото 4-минутно добавено време, когато обаче след центриране отляво пак Илия Димитров с глава измъкна точката за гостите.

В края на мача нервите на двата отбора не издържаха и на терена стана меле, което реферът охлади с директни червени картони на Веселин Любомиров от „Марек“ и Кольо Станев. Така халфът ще пропусне предстоящото гостуване на „Локомотив“ (ГО)…

„Етър“: Ангел Мартинов, Кольо Станев, Георги Александров, Росен Върбишки, Мартин Николов, Георги Иванов, Атанас Атанасов (69 Ибрахим Кейта), Николай Янков (73 Филип Ангелов), Радослав Найденов, Дидис Пита, Иван Коконов.

Марчо Дафчев: Заслужавахме победата, млади момчета са и имат нужда от подкрепа

Марчо Дафчев води днес “виолетовите” временно само в мача с “Марек” и не спести добри думи, въпреки изпуснатата победа срещу дупничани.

„Момчетата абсолютно заслужаваха трите точки! Хвърлиха се мъжки, направиха много хубави неща – не беше само битка и борба, имаше и градивни неща. Те са млади момчета и имат нужда от подкрепа! Няма как да не ме е яд, защото реално ние загубихме две точки, но това е футболът… Когато загубиш или направиш равен по такъв болезнен начин, това те кара да се замислиш много повече, отколкото ако спечелиш, защото тогава има еуфория. Но може и да е за добро. Дай Боже, за „Етър“ добрите времена да предстоят!

Пожелавам успех на отбора, тъй като това ми беше първи и последен мач като старши треньор на тима. Моят път е към Пловдив, отивам да си видя семейството, живи и здрави, а накъде ще продължа – ще покаже бъдещето. Успех на новия треньор, на ръководството и дай Боже „Етър“ да върви само нагоре!“.


Ключови думи
Етър