Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Община Лясковец се включва в кампанията „Да изчистим България“

  26.08.2024 09:57
Община Лясковец се включва в кампанията „Да изчистим България“

Община Лясковец се присъединява към националната кампания „Да изчистим България заедно за един ден”. Инициативата, подета от bTV Меdia Group, се превърна в най-мащабния обществен проект в страната. Целта й е с обединени усилия градовете и селата да станат по-чисти, за да бъде опазена българската природа и да се провокира общественото съзнание към отговорност.

Ръководството на Община Лясковец се присъединява към националната изява, като призовава гражданите и представителите на училища, детски градини, неправителствени организации, институции, фирми, клубове, офиси и други да проявят гражданска активност. Мотото е „Да изчистим Община Лясковец, но не само на 14-ти септември. Нека я направим заедно чиста, приветлива и уютна!“.

Община Лясковец осигурява безплатни ръкавици и чували за събраните отпадъци, както и извозването им. Началото на организираното почистване е в 9:00 часа на 14.09.2024 г., като един от сборните пунктове в град Лясковец ще бъде пред сградата на Общината. Обособени ще бъдат още четири места в града, на които ще се раздават нужните материали - „Мини маркет“ в квартал „Чертовец“, Фермерски магазин, магазин „Амиго“ (Велков), магазин „Рея“ в квартал „Черникова бара“.

Сборните пунктове в селата Джулюница, Добри дял, Драгижево, Козаревец и Мерданя ще бъдат пред съответните Кметства, също в 9 ч.


Ключови думи
Да изчистим България Лясковец