Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Спортен клуб по армрестлинг „Локомотив – 96“ събра рекорден брой участници за първенство в Лясковец

  06.04.2024 13:21
Спортен клуб по армрестлинг „Локомотив – 96“ събра рекорден брой участници за първенство в Лясковец

С химна на Република България, изпълнен от Вокално студио „Графити“ на Аделина Колева, в Лясковец официално бе даден стартът на първенство по армрестлинг. Негов домакин в периода 5 – 7 април е Народно читалище „Напредък 1870“. Първенството е организирано от горнооряховския Спортен клуб по армрестлинг „Локомотив – 96“ в партньорство с Община Лясковец и с подкрепата на спонсори. За него в града се събраха рекорден брой участници – над 140, от Горна Оряховица, Велико Търново, София, Ботевград, Благоевград, Сливен, Ямбол, Поморие, Бургас , Перник и др.

Официални гости на откриването бяха народните представители Людмила Илиева и Кристина Петкова, кметовете на Лясковец и Горна Оряховица Васил Христов и Николай Рашков, председателят на ОбС в Лясковец Сергей Добрев и др.

В залата бе и живата легенда на армрестлинга Цветан Гашевски.

Радвам се, че отново сте тук. Читалището в Лясковец за втора година е домакин на първенството по армрестлинг. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Големи благодарности на Пламен Димитров и целия клуб за организацията и за това, че в залата има толкова много състезатели. Благодаря на кметовете на Лясковец и Горна Оряховица, на народните представители, които са в залата – надявам се, че и занапред ще ни подкрепяте, каза Гашевски, пожелавайки успех на всички.

Да победят най-добрите пожела и кметът на Лясковец Васил Христов.

Не се съмнявам в добрата подготовка на всички вас. Пожелавам първенството да мине в дух на спортсменство, от което да се родят много нови приятелства, каза Христов.

Специален жест към хора с принос към развитието на армрестлинга направиха организаторите. Грамоти и плакети бяха връчени на основоположника на този спорт Димитър Милушев, на Георги Тодоров и Цветанка Тодорова - участници в международен турнир в Барселона през 1996 г., на председателя на ОбС в Лясковец Сергей Добрев, на депутатите Людмила Илиева и Кристина Петкова, на кметовете Христов и Рашков за създаваните условия за спорт, на председателя на читалището домакин Васил Русев, на Елеонора Михайлова, на Димитър Стефанов, извоювал първа победа по армрестлинг в чужбина през 1990 г., на спонсорите, които подкрепят идеята.

Обединеният спортен клуб по акробатика „Иван Стойчев“ и бронзовите медалисти от световно първенство по акробатика Данаил и Мартин Николови допълнително подгряха атмосферата в залата.

Главен съдия е Християн Цанов, съдийствал на редица европейски и световни първенства. Днес започнаха схватките на лява ръка, по програма утре в 10 ч. е стартът на двубоите на дясна.


Ключови думи
Спортен клуб по армрестлинг „Локомотив – 96“ първенство Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета