Събота, 27 Апр 2024
            
Лясковец Общество

Обществени сгради в Лясковец притъмняват за „Часът на Земята“

  22.03.2024 14:34
Обществени сгради в Лясковец притъмняват за „Часът на Земята“

„Часът на Земята“ е една от най-мащабните глобални природозащитни инициативи в света. Това е час, в който светът става съпричастен към проблемите с опазването на околната среда и угасява светлините, за да се намали електропотреблението. Тази година „Часът на Земята“ ще е на 23 март от 20:30 до 21:30 часа и ще се проведе за 18-ти път, а мотото на инициативата през 2024 година е „Подари 1 час на планетата“. По време на най-важния час, милиони хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.

Община Лясковец се присъединява към инициативата, като общинското ръководство се обръща с призив към жителите на общината да загасят осветлението в домовете си за 1 час - в периода от 20:30 ч. до 21:30 ч. на 23.03.2024 г. Апелът на местната власт е израз на съпричастност и подкрепа към световната инициатива.

В Лясковец ще бъдат символично изгасени светлините на административната сграда, на обществени сгради и на някои забележителности като например манастира „Св. св. Петър и Павел“. 


Ключови думи
Часът на Земята Лясковец