Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

През летния сезон са извършени ремонти по топлопреносната мрежа във Велико Търново

  23.08.2024 14:03
През летния сезон са извършени ремонти по топлопреносната мрежа във Велико Търново

През летния сезон са извършени ремонти по топлопреносната мрежа във Велико Търново. Подменен е участък от топлообменна станция към градската топлопреносна мрежа. Подменени са топлопроводи и спирателна арматура, информират от ръководството на "Топлофикация-ВТ" АД.

Целта на извършените ремонти е да се сведат до минимум авариите, както и да се подобри качеството на услугата за гражданите. Най-важното е постигнатият успех при монтирането на новата спирателна арматура, разположена на ключови места по градската топлопреносна мрежа, както и подмяната на компенсатори, като това ще позволи при настъпване на авария да се изолират определени участъци.

Подменени са топлопроводи, които снабдяват ул. „Никола Габровки“ № 31, сменени са абонатни станции на ОУ "Бачо Киро", ул. "Деню Чоканов" № 8, както и на студентски столове и общежития. Предвижда се да бъдат подменени абонатни станции на СУ „Вела Благоева“, както и на СУ „Емилиян Станев“. В някои абонатни станции, където е имало необходимост, са сменени топлообменници, помпи, елементи от абонатните станции, посочват от ТЕЦ-а.


Ключови думи
Топлофикация ВТ