Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

25 кандидати продължават в конкурса за директори, за десет училища няма нито един желаещ

  23.08.2024 09:54
25 кандидати продължават в конкурса за директори, за десет училища няма нито един желаещ

25 са допуснатите до втория етап от конкурсите за училища във Великотърновска област. За 10 училища няма нито един кандидат и конкурсът е прекратен. Това са ОУ „Васил Левски“ в Леденик, община Велико Търново, Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ във Велико Търново, ОУ „Васил Левски“ в Средно село, община Златарица, ОУ „Бачо Киро“ в Бяла Черква, община Павликени, ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов, ОУ „Христо Ботев“ в Ореш, СУ „Димитър Благоев“ – Свищов, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Асеново, ОУ „Св. Климент Охридски“ – Виноград и ОУ „Николай Райнов“ в Кесарево, последните три са в община Стражица. За тези училища ще трябва да се обяви нов конкурс, а дотогава ще има временно изпълняващ длъжността.

За останалите 15 училища, за които има обявени конкурси, се продължава с писмен изпит под формата на тест. Той ще се проведе на 3 септември в Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

Сред допуснатите са кандидатите за три училища в Горнооряховска община – ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, ОУ „Васил Левски” във Върбица и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище.


Ключови думи
директори училища