Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Започва проверка за готовността на училищата във Велико Търново за новата учебна година

  06.08.2024 10:08
Започва проверка за готовността на училищата във Велико Търново за новата учебна година

Кметът Даниел Панов назначи комисия съм комисия, която започва обстойна проверка на подготовката на училищата във Велико Търново за новата учебна година.

Оглеждат се както вътрешните помещения и текущите ремонти, така и външните пространства – дворове, игрища, растителност, парапети, огради и др.

Проверява се също състоянието на тротоарите и пешеходните подходи, състоянието на пешеходните пътеки и наличието на съответните пътни знаци. Освежаването на пешеходните пътеки ще се извърши през последните 10 дни на август.

В СУ „Емилиян Станев“ основно се ремонтират външните спортни площадки. Те ще бъдат мултифункционални – за баскетбол, волейбол, хандбал и футбол на малки вратички. Вече е премахната старата настилка, положен е нов асфалт, предстои монтирането на цветна ударопоглъщаща материя, ремонт и обновяване на спортните съоръжения и на оградата.

Продължава работата по покривната част на СУ „Вела Благоева“, която бе компрометирана след градушката и бурята на 12 юни. Реконструкцията ще завърши до началото на новата учебна година. Текущи ремонти се извършват по график и в останалите училища на общинска издръжка.


Ключови думи
училища Велико Търново