Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

50 свободни места има в горнооряховските училища преди IV класиране

  05.08.2024 12:10
50 свободни места има в горнооряховските училища преди IV класиране

Две средни училища в Горна Оряховица вече са изпълнили приема за VIII клас и нямат свободни места. Това са СУ „Георги Измирлиев”, където планираха две паралелки по 26 ученика и ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” с планирани три паралелки по 26 ученика, като едната е сборна от две специалности. Приетите в двете училища вече са записани и приемът е приключил.

Останалите ще изчакат четвърто класиране, което започва днес. Документи се подават на 5 и 6 август онлайн или в училището-гнездо – ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново.

Свободните места са общо 50.

СУ „Вичо Грънчаров” има 1 свободно място в паралелката със софтуерни и хардуерни науки и 6 места за Изобразително изкуство.

В ПТГ „Васил Левски”, където одобреният прием е за една паралелка с две специалности по 13 ученика, има все още 10 свободни места – 2 за „Автотранспортна техника” и 8 за „Електрически превозни средства”.

По 10 свободни места има и в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” и ПГЛПИ „Атанас Буров”. В общинската професионална гимназия имат 6 места за „Техник-растениевъд” и 4 места в „Кетъринг”. Училището прави прием за четири специалности, събрани в две паралелки.

ПГЛПИ има нужда от още 10 ученика в паралелката „Експлоатация на автомобилния транспорт”. „Буров” вече загуби една паралелка, която бе закрита още след първото класиране.

17 са все още свободните места в ПГЖПТ „Н. Вапцаров”. 11 ученика не достигат за „Осигурителни и комуникационни системи” и 6 за „Локомотиви и вагони”. ЖП гимназията обяви прием за две специалности по 13 души в една паралелка. Което означава, че досега са се записали само 9 ученика. Специалностите на училището обаче са защитени и то не е застрашено. Трябва да се тревожи Железницата, която и сега изпитва остър недостиг на кадри.


Ключови думи
училища прием Горна Оряховица