Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

David Dower Trio се завръща с концерт във Велико Търново

  13.07.2024 09:07
David Dower Trio се завръща с концерт във Велико Търново

След участието на David Dower Trio на Дикси Джаз Фест през 2019 г., триото отново се завръща във Велико Търново с концерт на 13 юли, събота, на сцената на Арт лято до Паметника на Асеневци.

David Dower Trio съчетава джаз, рок и български музикални влияния, като създава свой собствен оригинален музикален звук: вълнуващ, жизнен, достъпен и забавен.

Музикантите от триото редовно посещават България, като турнето им тази година е тяхното 5-то в страната ни. Изпълнявали са на Международен джаз фестивал в гр. Банско, Джаз в Бургас и на много други места из цялата страна. Имат записани 3 албума в България, включително най-новия им албум „Мравка“, който включва колаборации с местни български музиканти, включително фолклорен хор и кавал. Любовта на Дейвид към България и българската музика си личи ясно в музикалните му композиции, съчетавайки български влияния с джаз стила му на свирене на пиано.

Дейвид е много изобретателен на пианото, като композира уникална музика с много енергия, цветове и винаги изпъстрена с хумор и усмивка. Групата му включва изпълнители от световна класа от Австралия и Великобритания. Концертът им в Търново ще включва и гост китариста от Великобритания Elliot Frost, който е известен музикант на лондонската сцена, а наскоро записа и свой собствен албум в Ню Йорк.

Концертът на David Dower (пиано), Kim May (бас), Matt Fisher (барабани) и Elliot Frost (китара, специален гост) започва в 21 ч. Чудесният постер за събитието е създаден от Кристияна Митева.

Вход свободен, благодарение на финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Концертът е част от Календара на културните събития на града.


Ключови думи
David Dower Trio Арт лято Асеневци