Понеделник, 16 Сеп 2024
            

Две дами съчетават танц и проза, за да предложат нова перспектива към изкуството

  03.08.2024 10:51
Две дами съчетават танц и проза, за да предложат нова перспектива към изкуството

На 3 август публиката във Велико Търново ще може да види уникално представление, комбинация от танци и авторска проза. За първи път в България София Маринова ще представи последните си авторски танцови творби, които ще бъдат съчетани с авторски разказ на Любомира Шутова.

София Маринова е фюжън танцьорка от български произход, която понастоящем живее в Берлин. Освен изпълнител, тя е и хореограф и обучител.

Същността на артистичното изразяване на София се крие не само в техническата й прецизност, но и в стремежа й да се освободи от нормата. Нейните хореографии се противопоставят на конвенционалното, предлагайки уникална и леко ексцентрична перспектива.

Любомира Шутова е писател на любовни романи, разкази и поезия. В момента е базирана във Варна. Нейната артистична експресивност е стъпила на дълбоките и сурови емоции в една връзка. Читателите й описват творбите й като мечтателни и магически.

Събитието започва тази вечер, 3 август, в 20 ч. на сцената до Галерията във Велико Търново, и е част от проекта Арт лято. Входът е свободен./ сн. организатори - Sofiya Dance


Ключови думи
София Маринова Любомира Шутова Арт лято