Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Формацията Postcard обещава концертът им да е най-запомнящото се джаз събитие за сезона във Велико Търново

  24.08.2024 10:48
Формацията Postcard обещава концертът им да е най-запомнящото се джаз събитие за сезона във Велико Търново

Младата, но вече доста известна българска джаз формация Postcard гостува във Велико Търново на сцената на Арт лято на 24 август, събота, от 21.00 часа. Ралица Тонева (алт саксофон, флейта), Неделчо Нинов (тенор тромбон), Вилизар Гичев (китара), Теодор Тошков (барабани) и Христо Минчев (контрабас) ще представят дебютния си авторски албум Stories. Той включва пиеси на всеки музикант от основния състав. Композициите носят почерка на авторите си, отразяват техните интереси, търсения, но същевременно се усеща и симбиозата, създадена от споделеното музициране – музикантите експериментират и разработват заедно идеите.

Вдъхновенията и влиянията са широкообхватни – от бигбендовата музика от 20-те години на XX век, през бибоп и фрий джаз до съвременен джаз, от Уейн Шортър, Джон Колтрейн, Джо Хендерсън и други. А заглавието “Stories” отразява от една страна историята в музиката на всеки един от музикантите, и от друга страна - кореспондира с едноименната пиеса “Stories”.

Концертът на Postcard обещава да се превърне в едно от най-запомнящите се джаз събития за сезона във Велико Търново и се осъществява с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Велико Търново и на Национален фонд „Култура“.

Концертът е част от Календара на културните събития на града. Вход свободен.


Ключови думи
Postcard джаз Арт лято