Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други Общество

Ученичка от Езиковата гимназия с отличие в състезание по немски език за Бавария

  08.07.2024 09:51
Ученичка от Езиковата гимназия с отличие в състезание по немски език за Бавария

Деветокласничката Виктория Върбанова от Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново е сред осемте победители от България в българското издание на престижно състезание по немски език, финансирано основно от германската провинция Бавария. То се организира от Консултантския и координационен център за немски език в Бургас на германското Централно бюро за училищно образование в чужбина с насоченост, свързана с популяризиране и опознаване на Бавария.

Всяка година темата, с която работят учениците, е с различна насоченост. През 2024 г. тя е „Бавария строи в зелено“.

Баварската олимпиада, както свойски я наричат учители и ученици в ДСД-училищата, в които има подготовка за придобиване на немска езикова диплома, е ориентирана към ученици от IX клас, които владеят езика на ниво В1. Освен с есе Виктория се представя и с два проекта как да изглежда градът, в който се строи в зелено.

Гимназията излъчва свои представители от 2007 година, когато започва ДСД-подготовката в училището. Досега има неколкократно победители. Наградата на Виктория Върбанова и другите седем наградени ученици е екскурзия до Мюнхен в началото на есента.


Ключови думи
Езикова гимназия Бавария