Събота, 06 Юли 2024
            
Горна Оряховица Светски

Писателката Людмила Филипова се заселва в Горски долен Тръмбеш

  03.07.2024 16:26
Писателката Людмила Филипова се заселва в Горски долен Тръмбеш

В малкото горнооряховско село Горски долен Тръмбеш се радват на известна пришълка. Писателката Людмила Филипова ще прекара няколко месеца в селото и местните вече се надяват да намерят място в някоя от следващите й книги.

Филипова има нужда от подслон, докато се ремонтира софийското й жилище, а приятели, които имат къща в Горски долен Тръмбеш, са й предложили да се усамоти на село. Тя вече пусна първите снимки от новия си дом в социалните мрежи. От тях става ясно, че компания й правят трите й кучета, сред които е немският дог и шампион Зенит.

Людмила Филипова е внучка на министър председателя на България от времето на соца Гриша Филипов. Завършила е УНСС, но работи в областта на PR и маркетинга. Беше сред учредителите на партия „Новото време”.

Като дете се е снимала в няколко филма, сред които „Куче в чекмедже“ (1982), „Денят не си личи по заранта“ (1984) и „Търси се съпруг за мама“ (1985).

Прави литературен дебют през 2006 г. с „Анатомия на илюзиите” и от тогава има близо 15 романа. Печелила е няколко литературни награди, но стана известна на всички, дори на нечетящите, покрай сериала „Войната на буквите”. Книгата е от 2013 г., но миналата година БНТ направи сериал, предизвикал много полемики и донесъл още повече известност на Людмила Филипова.

Съседното Горски горен Тръмбеш пък е селото на сценаристката Ваня Николова. Тя често гостува в родното село на баща си заедно с партньора си Михаил Билалов.


Ключови думи
Людмила Филипова Горски долен Тръмбеш