Понеделник, 01 Юли 2024
            
Горна Оряховица Други

Участниците в 17-я международен фолклорен фестивал „Раховче“ гостуваха в Община Горна Оряховица

  19.06.2024 11:15
Участниците в 17-я международен фолклорен фестивал „Раховче“ гостуваха в Община Горна Оряховица

Съставите, участници в 17-я Международен фолклорен фестивал „Раховче”, гостуваха в Община Горна Оряховица. Представителите на Словакия, Полша, Молдова и България бяха приети в Зала №1 от заместник-кмета Петя Иванова. На срещата присъства и началникът на отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ Боряна Борисова.
Всяка година в топлите летни дни Горна Оряховица се превръща в столица на фолклора. Ние очакваме този момент с огромно нетърпение, защото вие сте наши приятели. Седмицата е изпъстрена с много положителни емоции и цвят, а ние се радваме на красотата и богатството на ритмите. Надявам се приятелствата, които ще изградите тук, в нашия град, да оставят в сърцата ви незабравими спомени, приветства гостите Петя Иванова.
След приветствието, домакини и гости пристъпиха към традиционната размяна на подаръци.
По традиция заместник-кметът Петя Иванова получи от председателя на НЧ „Братя Грънчарови - 2002” Иван Иванов купата, символ на фолклорните фестивали, организирани от читалището. Без всички вас фестивал няма да стане, а той вече е факт. Благодаря ви от сърце, обърна се към домакините и гостите Иван Иванов.
В края на срещата по традиция домакини и гости запечатаха визитата в Община Горна Оряховица с обща снимка за спомен.


Ключови думи
фестивал Раховче