Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Милена Атанасова от СУ „Вичо Грънчаров” и балет „Грация” получават наградата „Млада Горна Оряховица”

  24.05.2024 13:10
Милена Атанасова от СУ „Вичо Грънчаров” и балет „Грация” получават наградата „Млада Горна Оряховица”

В деня на българската просвета и духовност се връчва наградата „Млада Горна Оряховица”, която отличава постижения през годината на най-младите горнооряховчани.

Наградата е индивидуална или колективна за постижения в сферата на образованието и науката, културата и изкуството и спорта.

Номинациите се правят от училища или културни и читалищни центрове, а наградите се определят от комисия в състав Петя Иванова – зам. кмет, Иван Момъков и Милена Димитрова – общински съветници, Силвия Василева и Габриела Рахнева – специалисти от общинска администрация.

Наградите за 2024 г. са две. В сферата за образованието и науката е отличена Милена Атанасова – ученичка от 10 клас на СУ „Вичо Грънчаров”. Милена участва активно в училищния и обществен живот. Тя е част от състава на ученическия гвардейски отряд. Носител е на награди от национални и международни състезания.

В сферата на културата и изкуството наградата е за Балетна школа „Грация”. Получиха я балетният педагог Соня Георгиева и спортният педагог Анита Михайлова заедно с част от най-малките балерини на школата.

Наградите връчи кметът Николай Рашков. Растете щастливи, покорявайте нови върхове, винаги ще имате нашата подкрепа, пожела той на младите хора в залата.


Ключови думи
Млада Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета