Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Инж. Добромир Добрев и Димитър Николов връчиха наградата ``Млада Горна Оряховица``

  15.06.2020 19:17
Инж. Добромир Добрев и Димитър Николов връчиха наградата ``Млада Горна Оряховица``

Илия Ников от ОУ ``Иван Вазов``, Кристина Енчева от СУ ``Вичо Грънчаров`` и тройка жени 11-16 г. – Маринела Люцканова и Елина Хинкова от КСА „Акро Нова“ и Александра Нямова, състезател на СКА „Джим Денс“, са тазгодишните носители на наградата ``Млада Горна Оряховица``. От 4 г. насам тя се присъжда в навечерието на 24 май за постижения на млади хора в различни области. През 2020 г. церемонията бе отложена заради пандемията. Проведе се днес, като отличията връчиха кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Седмокласникът Илия Ников получи ``Млада Горна Оряховица`` в сферата на образованието и науката. Илия е носител на два сребърни медала от финалите на Международното състезание „Математика без граници“, в което годишно вземат участие над 20 000 ученици от цял свят, класиран е на първи места в Областните кръгове на олимпиадите по математика, химия и физика. Илия Ников е призьор и от много други състезания, конкурси и олимпиади, включително и по английски език и музика.
В сферата на културата и изкуството тази година наградата „Млада Горна Оряховица“ се присъжда на Кристина Енчева. Второкласничката е носител на 2 златни медала от Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“ и от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ в Шумен, сребърен медал от Националния конкурс „Музикален импулс“ в Бургас, награди и грамоти от национални и международни конкурси и фестивали. Една от последните й засега награди е Гран при на деветото издание на фестивала за испанска и романска музика Abanico.
Маринела Люцканова, Елина Хинкова и Александра Нямова имат богат опит в държавни първенства и международни турнири по акробатика. Носители са на множество медали, от които почти всички са златни. През 2019 г. горнооряховската тройка акробатки е част от Националния отбол и представят България на Европейското първенство в гр. Холон, Израел. От 29 двойки, момичетата се класират 9-ти. След Европейското първенство, подготовката им продължава в по-високата възрастова група.

Връчваме тази награда като признание за труда и волята ви и за да ви стимулираме. Носителите й досега са надградили постигнатото, вярвам, че и вие ще го направите, каза инж. Добромир Добрев. Според Димитър Николов Горна Оряховица вече бере плодовете на устойчивата политика на Общината по отношение на младите хора. Част от резултатите от отличните условия за развитие виждаме днес тук, допълни Николов.


Ключови думи
Млада Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати