Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Четири момичета получиха тазгодишните награди „Млада Горна Оряховица”

  24.05.2021 12:51
Четири момичета получиха тазгодишните награди „Млада Горна Оряховица”

Четири момичета, на които предстои участие в световни първенства, получиха традиционните награди „Млада Горна Оряховица”. Отличията се връчват за пета поредна година в Деня на буквите, просветата и културата 24 май. Идеята е да се изрази признателността на Общината и обществеността към труда на млади и талантливи ученици от Горна Оряховица. Връчва се в три категории – наука и образование, култура и спорт. Специална комисия разглежда номинациите и тази година тя определи две награди. В категория наука и образование нямаше присъдена награда, заради липса на номинирани.

„Млада Горна Оряховица” в областта на културата получава Кристина Георгиева – десетокласничка в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”. Кристина е отлична ученичка и е печелила много награди за своите участия в училищни прояви, но призът този път получава за жарта и енергията, които влага в танца. От 10 години тя е солист на балет „Калина” и е печелила десетки награди, а й предстои да участва и на Dance World Cup – Световното по танци, където вече има едно седмо място в предишни години.

В областта на спорта наградата отива при тройката жени на СКА „Акро Нова”, която ще защитава честта на България на Световното първенство по спортна акробатика в Швейцария. Акробатичният вид е съставен от три момичета от две горнооряховски училища. Михаела Ганчева и Елеонора Помакова са ученички на СУ „Георги Измирлиев”, а Ванеса Стойчева е в ОУ „Иван Вазов”. За да стигнат до квоти за Световното, а и за Европейското по-късно, трите момичета са прекарали 6-7 години в усърдни тренировки в залата, печелили са медали от държавни първенства и национални турнири.

За мен е чест да ви връча този приз, защото вие правите така, че малка Горна Оряховица, която е географски център на България, стана също така културен и спортен център на страната. Бъдете на първо място живи и здрави и все така устремени. Доказвайте непрекъснато, че заслужавате тази награда. Нека имаме нови поводи да се гордеем с вас, каза кметът инж. Добромир Добрев, връчвайки плакетите.

Уважението си към труда на момичетата изразиха и зам. кметовете инж. Деница Коева, Григор Минков и Стефчо Алипиев, директорите на училищата, в които учат наградените, общински съветници, членове на комисията, определила призьорите, родители.


Ключови думи
Млада Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати