Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Мирела Радева, Клуб "Ние, четящите и творящите" и Милица Петрова са носителите на Наградата "Млада Горна Оряховица" за 2018 г.

  24.05.2018 13:17
Мирела Радева, Клуб \

Единадесетокласничката Мирела Радева от СУ „Георги Измирлиев“, Клуб „Ние, четящите и творящите“ от същото училище и Милица Петрова от СУ „Вичо Грънчаров“ са тазгодишните носители на наградата „Млада Горна Оряховица“. За втора поредна година тя се присъжда от Община Горна Оряховица на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси.

Мирела Радева е отличена в сферата на образованието и науката. Мирела спечели първо място в Националния ученически конкурс „Времена и будители“ с филмите си „Ние, достойните наследници“, посветени на Иван Момчилов и на Георги Измирлиев.

Единадесетокласничката е носител на още редица награди – първо място в конкурс „Свободата – жадувана, изстрадана, извоювана“, второ място в Националния литературен конкурс „Земята – наш дом“, специална награда за най-добър разказ в конкурс за детско-юношеско творчество „Моят роден град“, специална награда в Националния исторически конкурс „180 г. от рождението на Васил Левски – 180 г. безсмъртие“.  Поредното сиотличие – наградата „Млада Горна Оряховица“, Милица получи лично от кмета инж. Добромир Добрев.

Инж. Добрев връчи наградата и на отличените в сферата на културата и изкуството млади хора. Призът бе присъден на Клуб „Ние, четящите и творящите“ за поредица събития, реализирани от него. Клубът е основан по идея на Мирела Радева, Николета Ганадолска, Теодора Кирова, Виолета Баждарова и Траяна Стоянова, ученици в Х клас на СУ „Георги Измирлиев“. 

Учениците от клуба създадоха най-дългия читателски дневник - 55 метра, който е изложен във фоайето на училището, а само за 2 месеца направиха препис на „История славянобългарска“. Виолета Баждарова и Мартина Стефанова творят разкази и есета, стихотворения, и предвиждат в близко бъдеще да издадат алманах. „Урок по родолюбие“, възстановка на „Радини вълнения“, пресъздаване на български обичаи, организирането на състезания и шоу програми също са сред нещата, с които са се занимавали в Клуб „Ние, четящите и творящите“ и за които бе присъдена наградата „Млада Горна Оряховица“.
Благодаря на Общината, на инж. Добрев и г-жа Кушева, за високата оценка, която дадоха на работата на клуба. На директора на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова и ръководството, че винаги ни подкрепят. На г-жа Армянова – нашият безценен съветник. Но най-вече благодаря на нашите прекрасни млади хора, които дават всичко от себе си, за да се справят с предизвикателствата, които сами си поставят, каза при получаването на наградата библиотекарят в СУ „Георги Измирлиев“ Даниела Данкова, която насърчава и подпомага децата в реализирането на идеите им.

Още едно отличие сложи във витрината си таекуондистката Милица Петрова.

В сферата на спорта тя бе отличена с „Млада Горна Оряховица“ за поредицата медали, спечелени през 2017/ 2018 г. – сребърен от Световното по таекуондо в дисциплината пумсе, бронзов с тройка кадети на 13-тото Европейско в същата дисциплина, първо място на тройка кадети и трето на двойка кадети от 19-тото Балканско по таекуондо и др. Наградата си Милица, която тренира в ТК „Хемус“, получи от инж. Доброимр Добрев.

На този светъл и почитан от народа ни празник ви желая здраве, светли дни и удовлетвореност от постиженията по пътя, начертан от мисията Ви – достойно да продължавате великото дело на Светите братя Кирил и Методий и книжовниците след тях, обърна се към просветителите инж. Добрев.

Церемонията по връчването на наградите „Млада Горна Оряховица“ уважиха зам.-кметът Йорданка Кушева, Почетните граждани на Горна Оряховица Стефка Антонова, Аделина Колева и Донка Копринкова, председателят на ПК „Младежки дейности и спорт“ Димитър Николов, общински съветници, просветни дейци.

Празничната атмосфера допълни изпълнението на малкия гайдар Алекс Капинчев, с когото работи Тихомир Йорданов.



 


Ключови думи
Млада Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати