Вторник, 07 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

С Великденски базар и концерт децата на община Горна Оряховица подкрепят добри каузи

  26.04.2024 12:15
С Великденски базар и концерт децата на община Горна Оряховица подкрепят добри каузи

Площад „Георги Измирлиев” е изпълнен с деца от цялата община, които пеят, танцуват и вършат добрини. Станалият традиционен благотворителен базар на училищата е придружен с концерт. Дали с щандове, или със сценични изяви, но участват почти всички учебни заведения от общината.

Всички, включили се в благотворителния базар, имат свои каузи или пък подкрепят каузата на организацията на онкоболните, която прави свой базар по същото време.

На всички щандове има много великденска украса, ръчно изработени сувенири, много вкусни неща, също направени от ученици и учители.

СУ „Георги Измирлиев” ще подкрепи каузите на организацията на онкоболните със своя благотворителен щанд днес.

За момчетата и момичетата от ПГЕЕ „Ломоносов” днешният ден е продължение на кампанията, започнала още преди няколко дни. Клуб „Багатур” лазарува и тази година, като по традиция събраните средства ще са за нуждаещи се ученици на училището. Тази година младежите искат да подкрепят деветокласник, който е на лечение в „Пирогов” и му предстоят много медицински интервенции. Част от средствата ще бъдат за абитуриенти и ученици с един родител или в затруднено материално положение. Ще се заделят средства и за каузите на онкоболните.

Ученици и учители от ПТГ „Васил Левски” се включват в благотворителния базар с идеята да помогнат на 4-годишната Ани от Правда, която се нуждае от средства за рехабилитация след операция.

На най-вкусния щанд – този на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, събират средства, за да помогнат на свой съученик. Семейството на осмокласника минава през труден период и съученици и учители искат да му помогнат.

На щандът на СУ „Вичо Грънчаров” има много рисувана керамика и това не е случайно. Една от каузите на училището е да вложи събраните средства в ателието по керамика, което възкръсва след 30-годишно забвение. С част от парите ще се подкрепи и организацията на онкоболните.

На онкоболни деца посвещават своята благотворителна дейност младежите от ПГЛПИ „Атанас Буров”. На щанда си те предлагат уникални неща, направени на 3D принтера на училището. Участието в базара е продължение на съвместната работа с организацията на онкоболните, а и част от проявите, предшестващи празника на училището. На 15 май ПГЛПИ ще отбележи 60 години от създаването си.

На своя щанд децата и учителите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” събират средства, за да обособят читателски кът в училището.

С участието си в базара пък ОУ „Елин Пелин” иска да събере средства за нови маси и столове за класните стаи.

Паралелно с базара на площада върви и празничен концерт. Първи на импровизираната сцена излязоха с лазарски песни децата от Вокална група „Звънчета” към ОУ „Иван Вазов”, а след тях бяха и мажоретките на училището. В празничната програма участват индивидуални изпълнители и групи от ОУ „Св. Климент Охридски” в Драганово, от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица и едноименното училище в Горна Оряховица, ОУ „Елин Пелин” - Първомайци, СУ „Георги Измирлиев”, СУ „Вичо Грънчаров” и ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”.


Ключови думи
благотворителен базар Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета