Неделя, 19 Май 2024
            
Велико Търново Избори 9 юни 2024 г. Политика

Атанас Зафиров води листата на „БСП за България“ във Велико Търново

  06.05.2024 19:19
Атанас Зафиров води листата на „БСП за България“ във Велико Търново

Коалиция „БСП за България“ регистрира пълна листа от кандидати за народни представители в 4-ти многомандатен избирателен район. Водач е заместник-председателят на Българската социалистическа партия Атанас Зафиров. Седем са дамите в листата, а девет са мъжете. Средната възраст е 42 години.

Втора е Валентина Димова от Полски Тръмбеш, която е представител на областта в последното Народно събрание. Трети е Христо Кавалски, който е общинският председател на БСП в Павликени и действащ общински съветник. Четвъртото място беше определено за гражданска квота, като и този път то ще бъде заето от шахматистката Цвета Галунова. Пети в листата е журналистът и общински председател на БСП във Велико Търново- Михаил Михалев.

Емилия Иванова заема шестата позиция, тя ще представлява община Горна Оряховица в листата. Шестото място е за Мартин Янев от Велико Търново, а осмата позиция е за София Вергилова-Георгиева от Свищов, която е действащ общински съветник и председател на социалистите в крайдунавския град.

Деветата позиция е за Мария Мачковска-Русинова от Велико Търново, десети е Петко Прокопов, също от старата столица. Иван Иванов ще представя община Лясковец на единадесетото място в листата. Със своите 24 години той е и най-младият от своите колеги. След него се подреждат Антим Бижев, Радина Попова, Никол Григорова, Венцислав Георгиев и 67-годишният Захарин Марков, който пък е доайенът сред кандидатите. Последните двама са представители на гражданската квота.

Водачът Атанас Зафиров не е родом от Велико Търново, но години от живота му преминават в старата столица. Той е бил студент във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където твърди, че прекарва едни от най-хубавите мигове в живота си. Желанието му за предстоящите избори е социалистите да надградят резултатите си в областта и да работят за постигане на поставените цели.


Ключови думи
БСП Избори 2024 Атанас Зафиров