Сряда, 01 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Илиян Ангелов спечели сребро от Международен турнир по свободна борба в Гълъбово

  09.04.2024 14:11
Илиян Ангелов спечели сребро от Международен турнир по свободна борба в Гълъбово

Състезателят на „Локомотив” (Горна Оряховица) Илиян Ангелов спечели сребърен медал от Международния турнир „Злати Динев Ройдев” в Гълъбово. Тазгодишното издание на традиционния турнир по свободна борба за момчета U15 привлече 151 млади борци от 4 държави. Участваха 28 отбора от България, както и тимове от Турция, Молдова и Северна Македония.

Горнооряховският „Локомотив” участва със 7 състезатели и се завърна със сребърен медал, спечелен от Илиян Ангелов в кат. 48 кг.

Илиян започна с туш над Мирослав Атанасов от „Левски”, последваха победи над Георги Пантелеев от „Средец” и Георги Спасов от клуб „Станка Златева”. На финала обаче „локомотивецът” отстъпи по точки от Ахмед Синчар от Турция.

Даниел Сидеров от „Локо” беше близо до медалите, но нелепа грешка го спря на четвъртфинала. Той постигна две убедителни победи в кат. 68 кг и в третата си среща поведе с преднина, която щеше да му донесе победа с технически туш, но моментно разсейване позволи на съперника му да го затисне. Даниел остана седми, а в същата категория Теодор Старирадев е девети.

Бившият състезател на „Локомотив” Дениз Ахмедов стана шампион в кат. 44 кг. Дениз вече е ученик на спортното училище в Търговище и се бори за местния „Олимпиец”. Той стигна до златото с четири убедителни победи над Василий Попов от Молдова, Марин Андонов от „Станка Златева”, Калоян Кондев от Сливен и Денислав Тилев от „Беласица” (Петрич). Това му донесе и купата за най-резултатен състезател на турнира.

Получи се много силен турнир и беше чудесна проверка преди Държавния лично-отборен шампионат в тази възраст, който е следващата седмица в Сандански. Трябва по най-бързия начин да коригираме грешките, които видяхме и да търсим максимален резултат от държавното, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
Илиян Ангелов Локомотив борба Горна Оряховица