Неделя, 29 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Владимир Русев остава президент на „Локомотив“, нови хора влизат в УС на клуба

  24.09.2024 20:47
Владимир Русев остава президент на „Локомотив“, нови хора влизат в УС на клуба

За по-малко от час приключи Общото събрание на ОФК „Локомотив“, което трябваше да определи ръководството на клуба за следващия мандат.

Владимир Русев остава председател на Управителния съвет, в който обаче има сериозни промени. Михаил Ченков се връща след 7-годишна почивка от футболните дела. Другите са новаци, не за клуба, но за управлението му – общинският съветник Милен Маринов, лидерът на агитката Боян Колев и представителят на бизнеса, но всъщност и бивш футболист на клуба Георги Иванов.

Събранието започна с отчета на досегашния председател на УС Владимир Русев. Направеното за последните 3 години наистина е достатъчно красноречиво, за да няма дебати и последвалият избор да мине почти скорострелно.

Преди 3 години „Локомотив“ беше при аматьорите в Трета лига, затънал в дългове, със запорирани сметки, без организация и без особени перспектива. Днес клубът няма задължения към НАП и доставчици, коментира се едно спорно задължение към фирмата за екипировка „Красико“, но и то е в процес на изчистване. „Локо“ спечели купата на Аматьорската лига, после и безапелационно първо място в Северозападна трета лига и се върна при професионалистите. Във Втора лига също се представя задоволително.

Има много неща, които трябва да се подобрят и за които трябва да се борим. Но това можем да го направим само, ако сме заедно. Само тогава можем да си поставяме и по-високи цели, каза Владимир Русев в отчета си.

Единство и заедно бяха най-често използваните думи на това Общо събрание, което наистина демонстрира пълно разбирателство между фенове, клубно и общинско ръководство.

Изборът на Владо Русев за председател на Управителния съвет на клуба бе подкрепен единодушно от всички 39 участници в Общото събрание.

След това той предложи екипа, с който би искал да работи и той бе гласуван анблок. С един въздържал се, новият Управителен съвет също мина съвсем безпроблемно.

Управителният съвет е силно обновен, но не и с непознати хора за футболната общност.

Михаил Ченков беше в управата на „Локомотив“ 12 години – някои от тежките, но и от най-хубавите години за клуба. Преди 7 години той излезе от ръководството, но сега отново е на първа линия.

Милен Маринов е общински съветник и председател на комисията по бюджет и финанси в ОбС. Иначе е финансист и работи в банка. Искам не само да не се стига до финансова криза като тази преди три години, но и да се намерят нови приходи. Те ще ни позволят да мислим за следващо стъпало в развитието на „Локомотив“, каза Маринов.

Боян Колев, който е лидер на агитката, подчерта, че феновете са най-голямата сила. Никога не сме били по-единни. Никога няма да позволя нещо лошо да се случи с клуба ни, заяви той.

Георги Иванов продължава семейна традиция. Баща му Евгени Иванов подкрепяше „Локо“ финансово, а Георги мина и през школата на клуба като играч. Благодаря на стария Управителен съвет, че ни оставя основа, върху която да надграждаме, обърна се първо към предшествениците си Иванов.

Само преди няколко години футболната общност в Горна Оряховица беше разединена и знаем какво се случи. Сега клуб, фенове и Община са обединени от общи цели – да растем стъпка по стъпка. Запазете това единство, обърна се към „локомотивци“ председателят на ОбС Огнян Стоянов преди да даде гласа си за новия Управителен съвет.

Гости на Общото събрание бяха кметът Николай Рашков и ресорният зам. кмет Петя Иванова. Те първи поздравиха новия стар президент и екипа му.

Поставяме си високи цели, но ще ги гоним стъпка по стъпка. Един ден „Локомотив“ ще се върне в елита на българския футбол, но това ще стане, когато клубът е готов за това – финансово, организационно и игрово, каза Владимир Русев.


Ключови думи
Локомотив президент Горна Оряховица Владимир Русев