Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Училището в Драганово ще има нов директор, в Поликраище – нов конкурс

  19.03.2024 10:10
Училището в Драганово ще има нов директор, в Поликраище – нов конкурс

Приключиха конкурсите за директор на четири училища в Горнооряховска община, единият обаче остана без избран и ще трябва да се повтори.

ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица, ОУ „Св. Климент Охридски” в Драганово, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище и ОУ „Отец Паисий” в Писарево бяха с временно изпълняващ длъжността досега. Конкурсите бяха обявени в края на 2023 г., веднага след като приключи съдебният спор, довел до блокирането им преди две години.

За училището на Гарата и в Писарево кандидатстваха само изпълняващите длъжността – съответно Авелин Драганчев и Искрена Станчева. Те се представиха успешно в двата тура на конкурса и вече са титуляри на своя пост. В Драганово обаче досегашната директорка Грета Новакова не успя да спечели и новият директор е Марияна Сиракова – Пенкова.

За училището в Поликраище имаше само един кандидат, но той не успя да събере необходимия минимален брой точки. Така че ОУ „Св. св. Кирил и Методий” продължава да се управлява от врид до следващия конкурс.

Очаква се нова сесия с конкурси за директори да има в края на учебната година. Освен за Поликраище тогава вероятно конкурс ще се обяви и за ОУ „Васил Левски” във Върбица, където директорът също е временно изпълняващ длъжността.


Ключови думи
конкурси за директори на училища Горна Оряховица