Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” победи „Левски” като гост

  11.03.2024 10:23
Хандбалният „Локомотив” победи „Левски” като гост

В мач от ХVI кръг на елитната републиканска хандбална група „Локомотив” (Горна Оряховица) победи като гост „Левски” (Левски). В сп. зала „Христо Ботев“ в Българене двата отбора започнаха абсолютно равностойно с размяна на голове в двете врати. Равенството 8:8 се запази до средата на първото полувреме. Последваха силни моменти за гостите. След атрактивни спасявания на вратаря Георги Маринов „локомотивци” организираха бързи контраатаки. В следващите минути отбелязаха четири безответни попадения и поведоха с 8:12. В оставащото време увеличиха преднината и се оттеглиха на почивката при резултат 11:19.

През втората част „железничарите” не отстъпиха инициативата и поддържаха комфортна разлика. До последният съдийски сигнал хандбалистите на „Левски” не успяха да се противопоставят и отстъпиха с 19:39 в края на двубоя.

Два кръга преди плейофната фаза „Локомотив” запазва второто място в класирането с 25 т. и мач по малко. Лидер е „Шумен-61” с 28 т. Четворката допълват отборите на „Осъм” с 16 т. и „Фрегата” с 15 т.

Отборът на ХК „Локомотив”: Валентин Николов, Павел Данаилов, Георги Кръстев, Йордан Попов, Николай Генов, Георги Маринов, Любен Иванов, Румен Ангелов, Божидар Симеонов, Кристиян Стратиев, Любослав Димитров, Станислав Добрев, Стелян Димов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица